Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Ustvarjalnice 2022/2023

Februar 2023

Takoj po zimskih počitnicah smo se pripravljali na pust. Izdelali smo si maske in okrasili učilnico. Za izdelavo smo uporabili različne materiale, kot so papir, volna, bleščice in lepilo. Razmišljali smo, kaj bi še lahko ustvarili iz odpadnih tulcev. Odločili smo se, da si izdelamo stojala za pisala. Nastali so medvedki. Najprej smo s temperami pobarvali tulce, nato smo izrezali vse potrebne sestavne dele za medvedka, na koncu pa smo s flomastri dorisali podrobnosti.

 

Marec 2023

Marca smo še zadnjič obujali spomine na zimsko pokrajino in jo s skupnimi močmi naslikali na večji papir. Bližalo se je gregorjevo, zato smo izdelali vsak svojega gregorčka. Za izdelavo smo uporabili škatle od jajc, lesene palčke in papir. Nato smo še prilepili svečke in gregorčke po lastnih željah okrasili. Za naše mame smo pridno izdelovali različne voščilnice iz papirja in v njih zapisali Pesem za mamo od Neže Maurer. Okrasili smo si še razred z različnimi cvetlicami.

 

April 2023

Aprila smo se na ustvarjalnici posvetili pomladi in veliki noči. Za veliko noč smo si izdelali košarice za pisanke. Za izdelavo smo uporabili papirnate lončke, volno in raznobarvne trakove. Na večji list smo v skupinah s temperami slikali cvetoča pomladna drevesa. Konec meseca smo se odločili, da izdelamo še kaj iz gline. Nastale so različne posode, kipi in figure. Pri tem smo zelo uživali.

 

Maj, junij 2023

V mesecu maju se bomo lotili kvačkanja, v juniju pa kartonskega tiska. V teh dveh mesecih do zaključka pouka bomo še naprej pridno ustvarjali in pri tem uživali.

 

Učenci 4. in 5. c

Podružnica OŠ Lovrenc na Dravskem polju

Mentorica: Tina Emeršič

 

Oglejte si tudi