Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Pustna povorka v Cirkovcah

Učenci Osnovne šole Cirkovce in skupina predšolskih otrok iz vrtca smo se v torek, 13. 2. 2024, udeležili pustne povorke. V Cirkovcah je pustna povorka tradicionalni dogodek, ki privablja številne obiskovalce od blizu in daleč. Letos je bila povorka zelo pisana, predvsem po zaslugi barvne palete pustnih likov iz Osnovne šole Cirkovce.
Naši najmlajši so se našemili v klovne, s katerimi so se predstavili že ponedeljek na otroški pustni povorki na Ptuju.

Učenci od 1. do 5. razreda so se prelevili v Lego kocke. Vsak razred se je  predstavil s svojo barvo, skupaj pa so predstavljali paleto različnih kock.

Učenci od 6. do 8. razreda pa so predstavljali nekoliko zahtevnejše igrače, Rubikove kocke. Vsi učenci so si svoje pustne kostume ob pomoči učiteljev in devetošolcev izdelali v šoli in njihova kreativnost je navdušila vse obiskovalce povorke.

Na povorki se je predstavila tudi šolska skupina kurentov, pokačev in hudičkov, ki je vsako leto številčnejša. Letos je bilo v skupini kar 35 učencev.

Povorko smo zaključili v šolski telovadnici, kjer smo se posladkali s slastnimi krofi ter ob pustnem rajanju doživeli čar pusta in snovali načrte za nove pustne maske v prihodnjem letu.

Odbor za pripravo pustne povorke

Fotografije: Saša Urih

Oglejte si tudi