Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

ZAKLJUČEK PROJEKTA GIRLS DO CODE

V ponedeljek, 19. 9. 2022, smo se s kombijem odpeljali v Ljubljano na zaključek projekta GIRLS DO CODE. Ko smo prispeli na cilj, smo vstopili v stavbo, kjer so nas že čakali prijazni voditelji tega projekta, ki je potekal v lanskem šolskem letu. Najprej so nam dali kartončke, na katere so napisali ime, priimek in šolo, iz katere smo prihajali. Pri mizah, kamor smo sedli, se med seboj nismo poznale.

Najprej smo pojedli zajtrk, nato smo se fotografirali in spominske fotografije lahko odnesli domov.

Po uvodnem nagovoru in danih navodilih smo pričeli z delom po skupinah.

V devetih skupinah je bilo po šest deklet.

Dobile smo nalogo KAKO NAVDUŠITI ČIM VEČ DEKLET,  DA BI SE PRIJAVILE V PROJEKT GDC. Ponujene so bile  tri možnosti; izdelava plakata, ppt predstavitev ali video igrica.

Časa za izdelavo načrta smo imele  uro in 45 minut. Po preteku časa smo pojedle kosilo, ki je bilo zelo okusno in »bogato«.

Po kosilu smo pričele s predstavitvami. Potem smo vse punce dobile diplome.

Ob koncu prireditve sta nam gospe, ki sta vodili projekt GDC, zaželeli vse dobro in veliko uspeha v novem šolskem letu, predvsem pri pridobivanju novih znanj in veščin na področju računalništva.

Pred slovesom so nam obljubili, da bodo s projektom GDC v tem šolskem letu nadaljevali in me smo jim obljubile, da se bomo vanj vključile, saj si želimo znanje na področju računalništva dopolniti in nadgraditi.

Ta dan nama bo ostal v lepem spominu, saj sva pridobili veliko novega znanja in spoznali  nove prijateljice.

Hana Šoštar, 7. a in Antea Šoštar, 6. b

 

GIRLS DO CODE (hecatlon)

V šoli smo se deklice zbrale ob 8.30. Odšle smo na avtobus. V Ljubljano smo se vozili približno eno uro. Ko smo prispeli, so nas gostitelji  povabili v stavbo. Tam so nas najprej pogostili s sladico in pijačo. Potem smo se fotografirale, naredile zelo veliko slik, ker nam je bilo to zelo všeč.

Ko so prišle še vse punce, se je začel program. Na začetku se je predstavil gospod Matija in  nam razložil ter pokazal, kaj bomo v tem dnevu počeli. Razdelili so nas v skupine. Nobena od nas ni bila skupaj. Jaz sem bila v skupini 4 z Eli, Nejo, Zalo in Ano. Naša današnja naloga je bila, da po skupinah ustvarimo predstavitev, ki pove, kako bi me predstavile svojim sovrstnicam programiranje kot znanje prihodnosti. Me smo se odločile, da bomo naredile video in igrico kot kviz. Za izdelavo smo imele na voljo uro in pol. Ko smo z nalogo končale, smo pospravile mizo in pojedle kosilo. Po njem smo vse skupine predstavile svoje predstavitve. Meni so bile vse všeč, najbolj pa mi je bila všeč naša. Ko smo s predstavitvami končali, je imela govor slovenska programerka. Potem je imela govor še ustanoviteljica tega hecatlona.

Po govoru smo odšli domov. Ta dan sem preživela lepo, prekrasno.

Julija Bek, 6. a


Oglejte si tudi