Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
0°C
JUTRI
19°C
5°C
Oceni objavo

Projekt hokejsko partnerstvo za napredek

Projekt Hokejsko partnerstvo za napredek (angl. Hockey Partnership for Progress, kratica HPP), ki ga vodi Hokejska Zveza Slovenije je skupno prizadevanje petih hokejskih zvez na področju Zahodnega Balkana za izboljšanje upravljanja v športu s ciljem, da obravnava ključne vidike razvoja športnega ekosistema. K sodelovanju vabimo športne managerje, športnike, sodnike, funkcionarje, starše športnikov in ostale športne navdušence, ki ste povezani s športom in želite dostop do brezplačnih izobraževalnih vsebin. Triletni projekt sofinancira program Evropske unije Erasmus+ v višini 394.010 evrov.
Pridružite se projektu in v naslednjih treh letih DOSTOPAJTE DO BREZPLAČNEGA IZOBRAŽEVALNEGA materiala za razvoj vaših športnih zvez in društev
Osnovni namen projekta je vzpostavitev praks dobrega upravljanja na ravni klubov in zvez. Pri prijavi projekta smo izhajali iz hokeja na ledu v regiji, ki se sooča s številni izzivi s katerimi se srečujejo tudi druge športne panoge v Sloveniji. Cilj projekta je opolnomočiti klubske delavce in zaposlene na športnih zvezah ter jih opremiti s ključnimi znanji, ki jim bodo omogočala, da bodo lahko pritegnili medije, sponzorje, navijače in podporo države ter ob tem razvijali svoje športne organizacije. S sodelovanjem zgodovinskih partnerjev v regiji imamo priložnost za preobrazbo začaranega kroga negativnih učinkov upravljanja v pozitivno smer razvoja in možnost uporabe izobraževalnih vsebin v vseh športnih panogah!
Hokejsko partnerstvo za napredek se osredotoča na izboljšanje sposobnosti in uporabo načel dobrega upravljanja vseh deležnikov, ki bodo vključeni v različne izobraževalne aktivnosti. Primarni cilj projekta je predvsem izboljšati vodstveno upravljanje na ravni športnih klubov in društev, ki vplivajo na vse ostale podsisteme in deležnike iz področja marketinga, financ in promocije. Sekundarni cilj je nagovoriti ostale pomembne deležnike kot so trenerji, sodniki in igralci. Slednje bo projekt nagovoril preko izobraževalnih dejavnosti s specifičnimi temami, ki jim bodo pomagale izboljšati svojo vlogo polnopravnih članov skupnosti hokeja na ledu in razvijati lastne sposobnosti za doseganje minimalnih standardov delovanja.
Seminar dobrega upravljanje v športu z BREZPLAČNIMI PREDAVANJI za vodje in menedžerje v športu ŽE DOSTOPEN na uradni spletni strani projekta in YouTube kanalu.
Prvo predavanje, ki ga je vodil prof. dr. Tomaž Čater iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, se je osredotočilo na predstavitev smernic dobrega upravljanja, ki jih je razvila strokovna skupina EU za dobro upravljanje. V drugem predavanju, ki ga je izvedel prof. dr. Matej Tušak iz Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, so se udeleženci izobraževali o etiki v športu in športnem managementu. Zadnje predavanje v izvedbi Roka Snoja, vodje projekta HPP, je udeležencem pomagalo povezati teorijo s prakso s predstavitvijo rezultatov analize IIHF in kako nakazujejo na pomanjkanje ustreznega
upravljanja in praks upravljanja v posameznih nacionalnih zvezah. Seminar je med udeleženci in predavatelji odprl konstruktivna vprašanja in spodbudil razpravo med in po dogodku.
Vsebina
Prosojnice
Video
Principi dobrega upravljanja v športu
prof. dr. Tomaž Čater, Ekonomska Fakulteta, Univerza v Ljubljani
Etika v športu in športnem managementu
prof. dr. Matej Tušak, Fakulteta za Šport, Univerza v Ljubljani
Veriga posledic v športu in trenutno stanje v hokeju na ledu v regiji
Rok Snoj, mag. posl. ved, Hokejska Zveza Slovenije
Naslednja aktivnost projekta HPP je predvidena v mesecu juniju 2019 v Skopju, Severna Makedonija, kjer bomo izvedli Marketing delavnico z osnovami športnega marketinga, primeri dobrih praks ter praktičnimi delavnicami (sodobna marketinška orodja, priprava marketinškega načrta). Delavnica bo brezplačna in odprta za vse deležnike v športu, ki želijo izvedeti več o sodobnih pristopih na temo marketinga v športu.
Z namenom, da dostop do uporabnih vsebin ponudimo vsem zainteresiranim, ne glede na lokacijo, se bomo potrudili, da bodo vsebine delavnic in predavanj dostopne tudi na spletu.
KAKO DOSTOPATI do brezplačnih izobraževalnih vsebin?
▪ Sledite nam na Facebooku: Facebook Stran
▪ Če želite prejemati izobraževalne vsebine in biti obveščeni o prihajajočih dogodkih se prijavite na HPP Newsletter: Prijava na Newsletter
▪ Obiščite knjižnico vsebin: Knjižnica Znanja
▪ Prijavite se na naš YouTube kanal: YouTube Kanal
Predstavnike zvez in klubov naprošamo, da to obvestilo posredujejo svojim članom. S skupnim sodelovanjem lahko vplivamo na razvoj športa v Sloveniji.
Več o HPP projektu si lahko preberete tukaj.

---- Kontakti
Aljoša Kirič, PR Manager HPP
+386 (0)40 679 424
aljosa.kiric@gmail.com

Oglejte si tudi