Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Zlatoporočenca Peršoh

V nedeljo, 3. decembra 2023, sta v poročni dvorani dvorca Sternthal po petdesetih letih zakona pred sorodniki in prijatelji obnovila poročno zaobljubo zlatoporočenca Jožica in Vincenc Peršoh iz Spodnjih Jablan 42 b.

Prvič sta si večno ljubezen in zvestobo obljubila na Ptuju 1. decembra 1973. Po pol stoletja skupnega življenja ju je župan Občine Kidričevo Anton Leskovar v dvorcu Sternthal združil v civilnem obredu zlate poroke, svečanost pa je obogatilo ubrano petje Fantov iz treh vasi.

Vincenc, ki ga kličejo Vinko, se je rodil 27. julija 1951 v Spodnjih Jablanah, medtem ko je Jožica Peršoh, rojena Medved, prišla na svet 14. marca istega leta na Ptuju. Jožica je vse do upokojitve delala kot pravnica v podjetju Talum v Kidričevem, Vinko pa je pokoj dočakal kot električar v podjetju Eles v Cirkovcah.

Rada si vzameta čas za svoje sorodnike, sosede in prijatelje. Oba sta tudi aktivna člana v Društvu upokojencev Cirkovce in Prostovoljnem gasilskem društvu Jablane. Vinko najde čas tudi za svojo strast do lova, saj je član cirkovške lovske družine.

V njunem zakonu sta se jima rodili dve hčeri – Mojca in Saša. Razveseljujeta ju tudi vnukinja Lea in vnuk Aljaž.

 

S. P.

Fotografija: osebni arhiv

Oglejte si tudi