Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Piknik Društva upokojencev Cirkovce

Kuharica žgance kuha … No, prav zaradi tega je bil krožnik z dobrotami tako okusen, ker ga je »mešal« sam predsednik. Nisem pa videla, ali se je morda v kotlu utopila tudi kakšna muha?
Bil je krasen jesenski dan, rahel vetrič je pihal in raznašal čaroben vonj iz naše kuhinje Društva upokojencev iz Cirkovc. Glavni kuhar je bil gospod Janko Čelofiga, predsednik Društva upokojencev. Seveda mora pri 70 lačnih ustih kuhar imeti pomočnike. Teh v društvu nikoli ne manjka – pa ne za plačilo, to so krasni požrtvovalni prostovoljci.

 

Krožnik je bil obložen s svinjskim kotletom, ražnjiči, čevapčiči in seveda tudi dunajski zrezek ni manjkal. Vse to je obdajala zares okusna naravna omaka. Še danes, ko se spomnim tega obloženega krožnika, rečem: »Za prste obliznit.«  Člani društva, naši prostovoljci, so na mize nosili hrano in pijačo, Duo Safari pa je poskrbel za še lepše popoldanske urice. Tudi plesalo se je. Omeniti moram prečudovite ljudi v Društvu upokojencev Cirkovce, ki so preprosti, delovni in kar je največ vredno – prijazni in pošteni. S svojim nesebičnim delom so dosegli to, da je društvo uredilo svoje prostore, kjer se odvijajo vse dejavnosti upokojencev. Majhno leseno hiško je prevoznik gospod Srečko Frangež prepeljal na urejen in za to pripravljen prostor za osnovno šolo v Cirkovcah. Dnevi so tekli, pridne roke pod vodstvom predsednika pa so neumorno delale. Potrebovali smo veliko  materiala in vsak kos lesa, ki ga je daroval član društva, je prišel prav. Tudi sponzorji so nam priskočili na pomoč. Delalo se je, člani UO pa so poskrbeli za malice. Pri tem je največ pripomogel sam predsednik, saj je poskrbel za nabavo mesa, velikokrat pa je prinesel že pripravljene dobrote. Z lastnim delom naših članov se je obnovila majhna utica, iz nje pa so nastali zavidanja vredni prostori Društva upokojencev Cirkovce. Prostor je primeren za približno 90 ljudi, kuhinja, sanitarni prostori in skladišče pa služijo svojemu namenu. Da prostori ne bi samevali, ko jih društvo ne uporablja, jih damo v najem, ta denar pa se bo porabil za izlete, čistila, posodo, pribor, kozarce, skratka vse, kar še potrebujemo.

 

Za vse te dosežke, izjemno požrtvovalnost in odlično vodenje društva se moramo ponovno zahvaliti predsedniku, gospodu Janku Čelofigi in celotnemu upravnemu odboru. Nekdo pri moji mizi je rekel: »Veš, teh 5 evrov, ki smo jih plačali za današnji piknik, so plačali tudi oni. Na noben izlet, zaključek leta ali prireditev ne gredo zastonj, tudi predsednik plača vse.« Zamislila sem se in v spomin priklicala društva, kjer ima predsednik z UO prost vstop. Kaj bi še ob tem dodala? Vsako delo ima dve plati – dobro in slabo. Vsako delo, vsako vodenje, zahteva celega človeka, njegov prosti čas, njegovo odgovornost in znanje. Kot sem že zapisala, poskusiti ni greh. Je pa nekaj veličastnega, če se kdaj koga za njegovo delo tudi pohvali. Torej, dragi predsednik, hvala!

 

Nekdo pa je zapisal in menim, da je ta misel prečudovita: »Ljudem bi pokazal, kako se motijo, ko mislijo, da zaljubljenost preneha s starostjo. Ljudje namreč postanejo stari, ko prenehajo biti zaljubljeni.«

 

Mira Trifunac

Oglejte si tudi