Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
6°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Druženje štirih društev

Z velikim veseljem sem sprejela vabilo gospe Jožice Vogrinec na 6. druženje članov Društva upokojencev Kidričevo, Cirkovce, Lovrenc na Dr. polju in društva »Invalid« Kidričevo ob zaključku leta 2019.
Bilo je krasno torkovo popoldne. Zima je bila odeta v čudovite barve jeseni. Zunaj ni bilo ne duha ne suha o snežni odeji, ki bi morala prekriti polja in gozdove. Zimske gume na avtomobilih bi brez skrbi počivale v garažah, v kolikor ne bi sprejeli zakona o zamenjavi letnih z zimskimi in obratno. V Restavracijo Pan sem se tako odpravila kar v nizkih čeveljcih, plašč pa pustila v avtu. 

 

Velika dvorana je bila polna, slišalo se je govorjenje in trkanje kozarcev. Na odru nas je pozdravil član društva, gospod Karl Zajc, ki je poskrbel za izvedbo programa in prijetno vzdušje v dvorani. Po zapeti in odigrani pesmi je povabil na oder gospo Ireno Plohl, predsednico društva »Invalid« Kidričevo. Pozdravila je prisotne v dvorani in jim zaželela prijetno druženje. Ob tem je povedala, da je to leto prevzelo organizacijo srečanja društvo »Invalid« Kidričevo, kajti vsako leto se organizatorji menjajo. Pozdravila je predsednika Društva upokojencev Kidričevo, gospoda Srečka Kakerja, predsednika Društva upokojencev Cirkovce, gospoda Janeza Čelofigo, in predsednika Društva upokojencev Lovrenc na Dr. polju, gospoda Zvonka Erbusa. Povedala je, da so ta druženja zelo uspešna in da je to že šesto leto zapored, odkar se društva srečujejo v taki obliki. Skupno se obravnavajo problemi, organizirajo se srečanja in podobno. Povedala je, da je zelo vesela, ko vidi polno dvorano in ve, da bo prisotnim postreženo dobro kosilo, da se bo plesalo in pelo, da se bodo obnavljala stara ter kovala nova prijateljstva. Da bi  k temu lepemu dodala še lepše, je na oder povabila krasne fante, ki so zapeli stare, lepe in nepozabne pesmi: Ljudske pevce sv. Antona iz Župečje vasi. V nadaljevanju se je ob prijetni glasbi plesišče hitro napolnilo. V kolikor niso moški zbrali dovolj poguma, smo se dame zavrtele kar same, pa tudi v krogu se da plesati, pa twist … 

 

Predstavniki društev so dobro opravili svoje naloge – obiskali so člane na svojem terenu in vsakemu posebej razložili, kaj se bo dogajalo na srečanju, zato je bila tudi udeležba tako visoka. Kot smo videli, pomeni druženje nekaj enkratnega za ljudi, potegne jih iz osame, saj nočejo, da jih pozabimo. Priznati je treba, bilo je lepo. Hvala gospodu Karlu Zajcu za to, da smo imeli naslednji dan kaj delati – pranje prepotenih srajc in bluz.

 

Mira Trifunac

 

Oglejte si tudi