Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
8°C
JUTRI
20°C
12°C
Oceni objavo

PRAVILA O IZRABI ČASOPISNEGA PROSTORA ZA OGLAŠEVANJE V ČASU VOLILNE KAMPANJE ZA VOLITVE V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE, 24. 4. 2022

Na podlagi Zakona o volilni in referendumski kampanji (Uradni list RS, št. 41/07, 103/07 – ZpoIS-D, 11/11, 28/11 – odl. US in 98/13) in Odloka o ustanovitvi in izdajanju javnega glasila Ravno polje (Uradni list RS št. 15/1997) je uredniški odbor glasila Ravno polje na svoji 11. korespondenčni seji, ki je trajala od 9. 3. do 11.3.2022  določil naslednja

 

PRAVILA

O IZRABI ČASOPISNEGA PROSTORA ZA OGLAŠEVANJE V ČASU VOLILNE KAMPANJE ZA VOLITVE V DRŽAVNI ZBOR REPUBLIKE SLOVENIJE, 24. 4. 2022

1.    člen

V občinskem glasilu Ravno polje bo vsem organizatorjem volilne kampanje zagotovljena enakopravnost pri predstavitvi kandidatov in njihovih programov.

2.    člen

V občinskem glasilu Ravno polje lahko organizatorji volilne kampanje v času volilne kampanje oglašujejo proti plačilu.

3.    člen

Oglasnemu prostoru v času volilne kampanje bodo v glasilu namenjene dodatne strani. Posamezen organizator volilne kampanje lahko zakupi:


- oglas na notranji strani glasila (1/1 A4 strani) 125 EUR,
- oglas na polovici notranje strani glasila (1/2 A4 strani) 73 EUR,
- oglas objavljen na četrt strani (1/4 A4 strani) 52 EUR

- oglas objavljen na osmini strani (1/8 A4 strani) 25 EUR.

Cene predstavitve v glasilu so navedene z vključenim DDV.

4.    Člen

Oglas lahko vsebuje promocijsko besedilo ali slikovno gradivo organizatorja volilne kampanje, ki ga uredništvo ne oblikuje niti ne lektorira. Vsak oglas mora vsebovati podatke o naročniku. Uredniški odbor si pridržuje pravico, da prispevke z neprimernimi vsebinami, ki so zavajajoče, žaljive, spodbujajo k nestrpnosti ali so napadalne, zavrne.

Uredniški odbor glasila Ravno polje ne odgovarja za vsebino oglaševanih predstavitev.

5.    člen

Vrstni red oglasov bo na podlagi datuma prejema naročila po elektronski pošti oziroma na podlagi abecednega vrstnega reda, če bo za isti datum več naročilnic.

6.    člen

Ta pravila se nanašajo na oglaševanje v aprilski izdaji glasila Ravno polje, letnik 24 (1), ki bo predvidoma izšla do 8. 4. 2022.

7.    člen

Organizatorji volilne kampanje naj lektorirane in oblikovane volilne oglase pošljejo po elektronski pošti na mojca.trafela@yahoo.com najkasneje do 23. 3. 2022 do 16. ure.

8.    člen

V besedilu objave uporabljeni izrazi, zapisani v moški slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženske in moške.

                                                                                                                             Mojca Muršec,

                                                                                                                urednica glasila

Oglejte si tudi