Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Pretekli meseci so bili za PGD Lovrenc na Dravskem polju zelo aktivni

V soboto, 11. februarja 2023, je potekal 137. redni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Lovrenc na Dravskem polju. Zaradi poteka petletnega mandatnega obdobja je bila naloga občnega zbora, da razreši obstoječe organe društva in izvoli nove.
Za novo predsednico društva je bila soglasno sprejeta tovarišica Sandra Žumer, novi poveljnik društva pa je postal tovariš Davorin Ivančič. Z njune strani so bili predlagani člani upravnega odbora in poveljstva, ki so bili prav tako soglasno sprejeti. Izvoljeni so bili tudi člani nadzornega odbora in člani disciplinske komisije.

Novo vodstvo si bo po zgledu predhodnikov prizadevalo za uspešno izpolnjevanje s statutom določenih nalog, aktivno vključevanje v aktivnosti domače skupnosti, izobraževanje mladih gasilcev in delovanje v duhu medgeneracijskega dialoga.

Aktivni smo bili tudi v marcu. Udeležili smo se občinskega kviza mladine GZ Kidričevo, ki je letos potekal v Cirkovcah. Kviza smo se udeležili s tremi ekipami mladincev in petimi ekipami pionirjev ter dosegli zavidljive rezultate. Na stopničke smo se povzpeli kar štirikrat. V kategoriji pionirjev smo dosegli 1. in 3. mesto, v kategoriji mladincev pa 1. in 2. mesto. S temi rezultati so si kar tri ekipe prisvojile uvrstitev na regijski kviz mladine, kjer so zasedle mesta med najboljšimi desetimi v posameznih kategorijah.

Tudi letos smo gasilci pomagali pri izvedbi gregorjevega. Po ljudskem izročilu velja, da sv. Gregor »luč v vodo vrže«. Tako se je razvila tradicija spuščanja gregorčkov – pisanih barčic, razsvetljenih s svečami, ki jih spustimo po potokih in rekah na predvečer gregorjevega. Veseli smo, da se vsako leto običaja udeleži več otrok.

Mesec marec smo zaključili slavnostno. V Lovrencu smo gostili skupščino GZ Kidričevo. Zelo smo ponosni, da je funkcijo poveljnika gasilske zveze prevzel naš član Uroš Leskovar. Prav tako je funkcijo tajnice GZ prevzela naša članica Sandra Žumer, funkcijo pomočnika poveljnika GZ pa član Jaroš Strel. Na skupščini so člani PGD Apače opravili predajo prapora Gasilske zveze Kidričevo, ki ga bomo letos hranili pri nas.

Sandra Žumer

 

Oglejte si tudi