Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Delo z mladino v PGD Jablane

Na kratko predstavljamo delo s pionirji in mladinci v našem društvu.
Z aktivnostmi začnemo že takoj po novem letu, takrat se začnemo pripravljati na gasilski kviz, ki poteka v praktičnem in teoretičnem delu. V toplejših mesecih začnemo z vajami na prostem, s katerimi se pripravljamo na razna tekmovanja – ligaška, razpisna in tudi na naše občinsko tekmovanje. Za to poskrbijo naši mentorji, ki v priprave vložijo veliko časa.

V letu 2023 smo se udeležili kar nekaj tekmovanj: občinskega kviza v Cirkovcah in regijskega kviza v Podlehniku, občinske orientacije na Selah in regijske orientacije na Spodnji Polskavi, tekmovanja v Hajdošah ter Podvincih, občinskega tekmovanja v Lovrencu ter ligaškega tekmovanja pionirjev in mladine Podravske regije, ki poteka v sklopu petih tekmovanj. Naši rezultati so zelo dobri in ekipe v gasilski dom prinesejo tudi kakšen nov pokal, seveda pa nam včasih tudi kaj spodleti. Pa vendar ni pomembno vedno zmagati, ampak tudi sodelovati, se družiti in si nabirati izkušnje.

Otroci so preteklo leto nova znanja in poznanstva usvajali v sklopu gasilskega tabora, ki je potekal na Rogli, tabora za mladince pa smo se udeležili v učilnici v naravi. V času tekmovalnega dela je potrebnega veliko truda in časa otrok, staršev, mentorjev in nenazadnje naših članov, ki nam vedno priskočijo na pomoč. Po tekmovanjih otroke za okrepčilo in nadaljnjo motivacijo peljemo tudi na kakšen sladoled ali pijačo.

V jesenskem času sledi kostanjev piknik z nekaj dobrotami in družabnimi igrami, v oktobru, ki je mesec požarne varnosti, pa se udeležimo preventivnega dneva v Lovrencu. Decembra skupaj z mladino okrasimo božično drevesce pred gasilskim domom, nekaj pomalicamo, med nas pa pride tudi božiček s pozornostmi za otroke ob uspešnem gasilskem letu. Ob koncu starega leta se začnemo pripravljati na občni zbor, na katerega povabimo tudi našo mladino, ki nam pomaga popestriti program ob začetku le-tega.

Zahvala za celoletno delo gre pionirjem, pionirkam, mladincem, mladinkam in mentorjem.       


Katja Kolednik 

Nada Golob 

Oglejte si tudi