Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
7°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

Delovna akcija v kulturnem domu

Na sončno februarsko soboto smo se zbrali v vaškem domu Kungota pri Ptuju. V jesenskem času minulega leta se je pričela obnova dvorane vaškega doma. Dela so se v mesecu februarju zaključila.
Čakalo nas je temeljito čiščenje prostorov in tako smo se zbrali nekateri člani kulturnega društva, članice Šole zdravja Kungota in člani vaškega odbora. Z veliko dobre volje smo si razdelili delo. Za vsakogar se je kaj našlo. Tudi za najmlajšo udeleženko, Ulo Plajnšek, ki ji ni bilo težko prenašati stolov in jih zlagati na sonce, da so se sušili. S svojo pozitivno voljo je pričarala en krasen delček naše zgodbe. Moški so se lotili čiščenja tal po obnovi notranjih prostorov doma, ženske pa so poskrbele za vse ostalo, od inventarja do vsega, kar spada zraven. Tako smo pripravili dom za naše prvo druženje vaščanov in povabljenih ob prazniku cesarice sv. Kunigunde, zavetnice naše cerkve, ki ga praznujemo vsako leto.

Za tem dogodkom sledi nastop ob materinskem dnevu, ki ga bodo 24. marca 2024 pripravili otroci iz Kungote z mentoricama.

Nadaljevali bomo z obeležitvijo 70. obletnice delovanja Kulturnega društva Kungota. Ta okrogi jubilej bomo na prav poseben način praznovali 21. aprila 2024.

V vaškem domu je ostalo še nekaj nedokončanih del, ki jih bomo s skupnimi močmi tudi uredili. Zahvaljujem se vsem, ki so kakor koli prostovoljno pomagali pri obnovi, predvsem pa predsedniku vaške skupnosti, g. Štefanu Zupaniču, ki je bdel nad tem projektom, in g. Milanu Kirbišu za elektro napeljavo. Ponovno smo pokazali, da lahko s skupnimi močmi oblikujemo čudovito zgodbo, za katero si želimo, da se bo še dolgo pisala in nadaljevala.

Suzana Žnider

Oglejte si tudi