Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
22°C
9°C
Oceni objavo

Zopet smo lovili klena

Najdaljšega je ulovil Julijan Boltar
Na čudovito sončno nedeljo, 3. julija, so se na Kontradi zbrali člani Turističnega društva Kanal ob Soči in kar 26 ljubiteljev ribolova.

Vsi navdušeni in pripravljeni, da ulovijo najdaljšega klena, so odšli na lovna mesta. Za tiste, ki jim je bila ribiška sreča naklonjena so se tri ure ribolova kar prehitro stekle. Žal je kar nekaj »ribičem« klen ušel le za las.

Kljub temu je bil ulov kar velik, saj so vsi skupaj ulovili 11 klenov, ki so skupaj tehtali 9,83 kg. Najbolj zanimiv podatek je zagotovo kdo je imel najdaljšega klena. To je uspelo Julijanu Boltarju, saj je njegov klen meril kar 50,50 cm, ulovil je 2 klena zato je imel tudi najtežji ulov 2,12 kg, drugi je bil Simon Kovač z ulovom 1,40 kg in tretji Jože Draž z 1,27 kg težkim klenom.

Kot običajno smo podelili pokale za 1., 2. in 3. mesto po teži ulova, za najstarejšega ribiča, ki je bil Aleksander Draškovič iz Ložic in za najmlajšega ribiča, ki je bil Aljaž Komac (9 let) iz Kanala. Ribičke tudi letos ni bilo med tekmovalci, zato pokala nismo podelili.

Lastnik najdaljšega klena pa je prejel tudi denarno nagrado in skulptura klena iz gline je dobila novega lastnika. Letos se je lova na klena udeležilo kar precej Kanalcev in upamo, da bomo lahko s tradicijo nadaljevali. Prireditev smo zaključili s plesom ob živi glasbi, ob dobri hrani in pijači.

Avtorica teksta: Vanja Cotič, foto: arhiv društva

Oglejte si tudi