Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Skoki še vedno navdušujejo

Našo prireditev smo tudi letos začeli s koncertom dalmatinske klape Bonaca. V petek zvečer je bila Kontrada nabito polna ljubiteljev dalmatinske glasbe.
Tekst: Vanja Cotič, predsednica Turističnega društva Kanal

 

Letos so se skakalci pognali v globino reke Soče že dvaindvajsetič. Kanal je oživel že ob osmi uri zjutraj, ko smo si lahko na tržnici ogledali raznovrstne pridelke in izdelke. Stojnice so bile bogato obložene in veselje je bilo pogledati enkratne izdelke iz svile in keramike, ob nekaterih pa so se pocedile sline. Kmalu pa smo lahko občudovali kar 28 starodobnih vozil in 9 motorjev. Dogajanje na tržnici je pritegnilo ogromno ljudi.

 

Istočasno sta na skalah vodila delavnice za skoke s skakalnice Jernej Klinar in Aleš Karničnik. Letos lahko rečemo, da se je končno povečalo zanimanje, saj se je delavnic udeležilo kar 10 mladincev. Tudi naslednje leto jih bomo organizirali, saj si želimo, da bi tudi domačini skakali z mostu.

 

Dogajanje se je prevesilo v popoldan in pričeli smo z zbiranjem prijav za skoke. Za cerkvijo so si obiskovalci z zanimanjem ogledali ponudbo. Ugotovili smo, da so bili zadovoljni tako ponudniki, kot tudi obiskovalci. Kmalu je napočil najbolj andrenalinski del prireditve. Najprej nas je preletel Benjamin Ličer z akrobatskim letalom, nato pa so se za ogrevanje pomerili mladinci v skokih s skakalnice v 2 kategorijah: do 10 let in od 11 do 17 let.  V prvi je zmagal Julijan Bratina, v drugi pa Kevin Masten. Med skoki se nam je z modelom akrobatskega letala predstavil Nik Oblak.

 

Skoki z mostu pa so se odvijali v 3 kategorijah. Na noge je najbolje skočil najmlajši udeleženec, 14 letni Jernej Rus, iz Kamnika pod Krimom, druga pa je bila ženska predstavnica Diana Rupnik. V lastovki je slavil Jan Vončina iz Spodnje Idrije, drugi je bil najstarejši tekmovalec Pino Auber iz Trsta, tretji pa Borko Miladinović iz Srbije. Najbolj zanimiva pa je serija figurativnih skokov, kjer je zmago odnesel zopet Jan Vončina, drugi je bil Borko Miladinović in tretji Aleš Karničnik iz Maribora. Letos je bilo kar 16 tekmovalcev, od tega 2 ženski. Med skakalci pa so bili poleg slovencev še Srb, Italijan in 2 Kanadčana.

 

Dogajanje se je preselilo na igrišče pri OŠ Kanal. Predstavile so se nam članice Športnega twirling kluba Deskle, še enkrat Nik Oblak, podelili smo priznanja in pokale, se zavrteli ob igranju domačega ansambla 7 Šrit in ponovno izbirali Miss Soče. Letos je ta laskavi naziv dobila Italijanka Stephanie Bortolussi, prva spremljevalka je bila Giulia Bregant (Italija) in druga spremljevalka Metka Čibej iz Vipave.

 

Ocenjujemo, da si je tudi letos ogledalo skoke več kot 3000 ljudi in tudi igrišče je bilo polno plesalcev in gledalcev. Upamo, da smo zadostili pričakovanjem tako gledalcev, kot tudi skakalcev.

 

 

Oglejte si tudi