Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Najuspešnejša sezona spustašev ŠKTD Avče

Zaključila se je še ena tekmovalna sezona v spustu, ta pa je bila za ŠKTD Avče najuspešnejša doslej. Z odličnimi rezultati je ŠKTD Avče v klubskem tekmovanju doseglo skupno 3. mesto med 17 klubi.

Tekst:  Emanuel Humar


Začelo se je pri organizaciji jubilejne desete izvedbe Downhill Avče 2013, ki je postregla z odličnim ekipnim uspehom, ta pa se je nadaljeval tudi na naslednjih tekmah v sezoni. Tekmovalci ŠKTD Avče so se udeležili devet tekem, od tega pet tekem slovenskega pokala, dveh svetovnega pokala in ene tekme serije evropskega pokala v spustu IXS. Z vseh tekem so se vračali z odličnimi rezultati,  zato lahko to sezono označimo kot najuspešnejšo doslej.

 

Pri elitnih tekmovalcih sta se najbolj izkazala Andrej Markič, ki je na domači tekmi v Avčah dosegel  3.  mesto,  v skupnem seštevku pokala pa pristal na 7. mestu, in Gašper Jereb z 9. mestom v skupnem seštevku. Med ženskami je Urška Mežnar dosegla 3. mesto v skupnem seštevku.  V kategoriji dečkov (pod 15 let) je Tomi Zavadlal dosegel 1. mesto v skupnem seštevku, ter osvojil naslov Državnega prvaka v spustu. V kategoriji mlajših mladincev (pod 17 let) je Luka Berginc dosegel 1. mesto v skupnem seštevku slovenskega pokala v spustu, ter osvojil naslov Državnega prvaka v 4krosu . V kategoriji mladincev (pod 19 let) je Miha Ivančič prav tako dosegel 1. mesto v skupnem seštevku, ter na tekmi serije evropskega pokala IXS v Mariboru kljub močni mednarodni konkurenci zasedel odlično  11. mesto absolutno. Med amaterji se je izkazal Kuk Klemen, ki je kot večina klubskih kolegov dosegel 1. mesto v skupnem seštevku slovenskega pokala v spustu.

 

Vsi ti odlični rezultati so pripomogli, da je ŠKTD Avče v klubskem tekmovanju doseglo skupno 3. mesto med 17 klubi.

Oglejte si tudi