Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

NASLOVNICA ZA NOVO ŠOLSKO LETO JE NAPISANA

Začeli smo pisati knjigo z naslovom Šolsko leto 2023/24 na Osnovni šoli Deskle. Danes smo naredili naslovnico, v ponedeljek pa začnemo pisati zgodbe. Vsak svojo in skupno. 

Ravnateljica, ga. Ana Košuta Skok, nas je tako nagovorila:

»Dragi učenci in učenke, cenjeni sodelavci in sodelavke, prisrčno pozdravljeni v novem šolskem letu!

Zopet je napočil čas, ko je treba sesti v šolske klopi in se privaditi na nov ritem. Žal dolgega jutranjega spanja, sproščenega pohajkovanja in brezskrbnega poležavanja v naslednjih mesecih res ne bo več na pretek, vseeno pa vas vabim, da skupaj stopimo v novo šolsko leto z odločnostjo in navdušenjem za učenje. Naj bodo naši cilji jasni, naše ambicije visoke, a hkrati ne pozabimo na vrednote, ki nas povezujejo. Podpirajmo drug drugega in naj nas pri tem vodi zavedanje, da je moč skupnosti tista, ki nas bo usmerjala skozi šolsko leto in v prihodnosti. Vsem skupaj želim prijetno in uspešno novo šolsko leto!«

Ob 9. uri je šolski prag svečano prestopilo 16 prvošolcev in njihovi starši. Dobrodošlica, ki jim jo je izrekla gospa ravnateljica, je sporočala:

»1. september je vedno nekaj posebnega; verjamem pa, da bo današnji 1. september za vas, dragi prvošolci, resnično nepozaben. Z današnjim dnem se za vas začenja novo poglavje, saj ste čisto zares postali pravi šolarji.

Naslednjih devet let se bomo skupaj učili, nabirali izkušnje in tkali prijateljstva. Želim vam, da boste vse dejavnosti opravljali zavzeto in se boste naučili veliko novih stvari. Junija boste zagotovo že pravi mojstri v branju in računanju. Poleg tega pa vam želim, da bi čim dlje ohranili dragoceno otroško radovednost, ki je osnova za veselje do usvajanja znanja, in to ne samo v šoli, ampak skozi celo življenje.

Spoštovani starši, zagotovo je tudi za vas poseben dan in zagotovo se vam porajajo številna vprašanja. Naj vas potolažim, da otroke zaupate prijetnim in strokovnim učiteljem ter da otroci v šoli ne bodo počeli nič pretežkega, bo pa treba tudi vztrajati in ovire premagovati po majhnih korakih, dosledno in sproti.

Vsem skupaj želim nepozaben prvi šolski dan in dobrodošli v naši sredini!"

Tako, zdaj pa, dragi šolarji, pogumno pišite, da bo knjiga ob koncu šolskega leta polna nepozabnih spominov in doživetij. In seveda čim boljših ocen in izjemnih uspehov.

Mp




Oglejte si tudi