Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

ROBOTIKA IN CIANOTIPIJA

Učenci od 1. do 4. razreda so pod vodstvom mentorjev iz e-hiš, hiše poskusov Nova Gorica preživeli zanimiv tehniški dan.

Za učence 1. in 2. razreda so pripravili dve zanimivi delavnici, kjer so naredili plezajočega pajka in sestavili vlečno vozilo. Učenci so bili nad lego robotiko navdušeni, saj je bila poučna, zabavna in nepozabna. Spoznali so tudi, da je lepo delati v skupini in da za vsak izziv lahko poiščejo domiselno rešitev.

Vesna D., OŠ Deskle

Učenci 3. in 4. razreda pa so se spopadli z lego robotiko in cianotipijo.
Pri lego robotiki so učenci v parih oz. manjših skupinah sestavljali avtomobile – robotke, ki so jih s pomočjo Lego WeDO 2.0 kock sprogramirali in jim dali posebne naloge. Pri delu so za programiranje uporabljali računalnike. Avtomobili so se udeležile treh tekem, po vsaki so imele skupine možnost izboljšati oz. spremeniti svoj avto-robotek.
Pri cianotipiji, skoraj pozabljeni tehniki, za katero so značilni modri odtenki, so učenci ročno izdelali vsak svojo fotografijo. Najprej so spoznali varno uporabo kemikalij in se naučili postopka izdelave, nato pa so začeli ustvarjati. Za osnovo so uporabili papir, tehnika pa je izvedljiva tudi na platno, blago ali kakšno drugo podlago.

Tea B., OŠ Deskle

Oglejte si tudi