Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

60 let trgovine s tekstilnim blagom v Kanalu

Trgovina s tekstilom v Kanalu, v kateri že pol stoletja domuje Manufaktura, praznuje letos 60 let. Prve kupce je sprejela 7. aprila 1953. Prodajalna je bila takrat del trgovskega podjetja "Daj - dam" iz Anhovega.
Tekst: Manufaktura 

 

V obdobju do konca 50-ih let prejšnjega stoletja so bile trgovine s tekstilom priključene različnim podjetjem, ki so poslovala z mešanim blagom. V takšnih podjetjih, usmerjenih predvsem v trgovino z živili in gostinstvo, je bila trgovina s tekstilom precej zapostavljena.

 

Okrajni ljudski odbor – Gorica, Tajništvo za gospodarstvo, je 10. aprila 1953 odločil, da se v register prodajaln in poslovalnic trgovskih podjetij - na naslovu Kanal št. 29 - vpiše obrat »Dam – daj Tekstil«: trgovina s tekstilnim blagom in tekstilno galanterijo  na drobno. Prodajalna oziroma poslovalnica je vrata odprla  7. aprila 1953, pripadala pa je Trgovskemu podjetju »Dam – daj« iz Anhovega.

 

Da bi zaustavili životarjenje tekstilnih trgovin, je prišlo do pobude, da bi vse trgovine tekstilne stroke v takratni občini Nova Gorica združili v specializirano trgovsko podjetje za prodajo tekstilnega blaga. Tako se je 28. novembra 1961 rodilo Trgovsko podjetje Manufaktura, ki je začelo poslovati 1. januarja 1962. Novo specializirano podjetje za prodajo tekstilnega blaga je nastalo iz samostojne trgovine Manufaktura Šempeter, ki se ji je priključilo še 7 trgovin, ki so se odcepile od podjetij z mešanim blagom Potrošnja, Goriška, Dam – daj in Izbira. Med njimi je bila tudi prodajalna »Dam – daj Tekstil« iz Kanala, ki je postala Poslovalnica št. 8 - Manufaktura Kanal.

 

V sklopu praznovanja 50-letnice Manufakture, ki jo je ta družba obeležila v lanskem letu, je tudi Manufaktura Kanal doživela korenito prenovo. Trgovina je poleg nove zunanje podobe, skladno z novo celostno podobo družbe Manufakture, dobila tudi novo ime – Modni domek Kanal.

 

Ker bi tekstilna trgovina v Kanalu brez požrtvovalnih in ustrežljivih zaposlenih zagotovo zamrla, izrekamo zahvalo vsem, ki so se v teh letih trudili po svojih najboljših močeh. To so: Anica Stanič, Vera Doljak (pokojna), Danica Mačus, Pavel Markič, Ida Bavdaž, Jožica Ipavec, Nada Lipičar, Antonija Korenjak, Mirica Pojavnik, Pavlina Levpušček, Slavica Bensa, Lučana Hvalič, Zvonka Drašček, Biserka Dugar, Jožica Erzetič in Danila Kos.

 

Posebna zahvala gre tudi vam, našim zvestim strankam, ki v naši in vaši trgovini v Kanalu nakupujete že 60 let. V ta namen smo za vas pripravili »nagrajevanje nakupov« v mesecu aprilu. 

Modni domek v Kanalu je od ponedeljka do petka odprt od 8h do 18h, ob sobotah pa nas lahko obiščete med 8. in 12. uro. Zaprti smo le ob nedeljah in praznikih.

 

Sicer pa pri nas lahko najdete artikle različnih blagovnih znamk za vso družino. V naši ponudbi imamo konfekcijo, pletenine, oblačila za prosti čas, perilo, posteljnino, pozamenterijo.

MODNI DOMEK Kanal

spletna stran: WWW.MANUFAKTURA.SI

Naslov: Trg svobode 5, 5213 Kanal

E-pošta: kanal@manufaktura.si

telefon: 05 305 10 59

 

Oglejte si tudi