Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Vadba za vse generacije

V okviru Športnega kulturnega društva Levpa poteka v dvorani redna vadba pilatesa in zumbe, ki je pritegnila kar štiriinštirideset ljubiteljic te telesne vadbe, ki vsak torek od 18.30 pa do 20.30 ure vadijo kot prave športnice.
Tekst: Aleksandra Vončina

Navdušene udeleženke vadbe prihajajo iz krajevne skupnosti Levpa, Kal nad Kanalom in še od kod... Zavedajo se, da je telesna aktivost nujna, zato pridno vadijo pod strokovnim vodstvom inštruktorja Celsa Carre, ki prihaja iz podjetja Mika šport iz Nove Gorice.

Uvodoma delajo vaje za sprostitev, sledijo pa vaje za moč, gibljivost in hrbtenico. “Poudarek je na pravilnem dihanju in pravilni izvedbi vaj,” nam zaupa Marinka Pertovt, ena izmed ljubiteljic in organizatork te vadbe. Da je vadba bolj pestra, pa uporabljajo žogo, uteži in palico.

Sledi zumba, kjer se udeleženke, med njimi so tudi gospe, ki se že bližajo šestdesetim letom, predajajo ritmom latinoameriške glasbe.


Vsekakor si udeleženke želijo, da bi bilo še več tovrstnih telesnih vadb v Levpi. Vadba pilatesa in zumbe bo predvidoma trajala še dva meseca, zato ni več opravičil za telesno neaktivnost!

Športno kulturno društvo Levpa pa sporoča, da bo v prihodnjih dneh v Levpi pestro in hkrati vsem bralcem želi vse dobro v Novem letu.

Oglejte si tudi