Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pika tekma Kuuk 2013

Društvo jadralnih padalcev Severno krilo je organiziralo že 14. tradicionalno tekmo v točnem pristajanju z jadralnim padalom.

Tekst: Božo Gorjanc


V naši občini je kar nekaj jadralnih padalcev, ki letijo po našem nebu. Zato smo se po vseh letih zbrali in ustanovili društvo Severno krilo.

 

Tako društvo organizira že tradicionalno tekmo z vzletišča Kuuk nad Zagomilo, ki je hrati tudi lepa izletniška točka na višini 580 m. Zanimivost te tekme za tekmovalce je, da se morajo dvigniti čez hrib in pristati na točki, ki je na travniku v Gorenjih Desklah. Tekmovalec mora zadeti piko v velikosti 10 centimetrov, če pa ne zadane te točke, se šteje razdaljo od te točke.

 

Na tekmi, ki je potekala konec avgusta, se je zbralo 24 tekmovalcev. Če ne bi bilo več podobnih prireditev po Sloveniji, bi imeli še več prijavljenih. Zanimivost tekme so tudi unikatni ročno izdelani pokali, ki jih izdeluje član društva Emil Blažič.

 

Imamo občinski prehodni pokal, katerega lastnik postane tisti, ki ga v vseh letih osvoji trikrat. Trenutno ni še nobeden od tekmovalcev postal njegov lastnik. Mogoče bo pa naslednje leto, ko bo na vrsti že petnajsta tekma.

Oglejte si tudi