Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Društvo upokojencev Deskle - Anhovo na športnih igrah PZDU severne Primorske

 

Na 16. Športnih igrah Pokrajinske zveze severne Primorske, ki so potekale 18. maja 2019 v Ajdovščini, so člani Društva upokojencev Deskle Anhovo dosegli vidne rezultate. Tekmovali so v streljanju z zračno puško, balinanju, pikadu in reševanju križank.

 

Po skupnih rezultatih vseh disciplin so se uvrstili na odlično peto mesto. Prvo mesto so zasedle ženske v balinanju in v pikadu moški, ki so kar za 372 točk prehiteli drugouvrščene. Med posamezniki je Jože Valentinčič dosegel drugo mesto in le za pet točk zaostal za zmagovalcem. Med prvo deseterico (skupno je bilo 49 tekmovalcev) sta se uvrstila še Zoran Šuligoj – 3. mesto in Aleksander Boltar – 9. mesto. Prvo mesto je zasedla tudi ekipa strelcev z zračno puško. Med tridesetimi tekmovalci je bil Drago Mlekuš drugi, Henrik Valentinčič pa tretji.

 

Zmagovalne ekipe v balinanju, pikadu in streljanju z zračno puško se bodo udeležile državnih športnih iger upokojencev Slovenije, ki bodo potekale meseca septembra, kjer bodo predstavljale ne le svoje društvo, temveč tudi domačo občino Kanal ob Soči.

 

Želimo jim čimveč borbenega duha in veliko uspehov.

 

 

 

Oglejte si tudi