Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

PRAZNIČNI DECEMBER V KANALU

Turistično društvo Kanal ob Soči je, skladno z letnim programom, v dneh od 27. do 29. decembra na trgu v Kanalu izvedlo tradicionalno prireditev Praznični december 2023. Priprave na organizacijo in izvedbo so se pričele v septembru z razdelitvijo nalog posameznim nosilcem, s pridobivanjem vseh potrebnih soglasij, sodelujočih, nastopajočih in sponzorjev. K sodelovanju so povabili društva in posameznike iz naše občine in širše. Večina se jih je odzvala in sodelovala, tako pri pripravi kot pri izvedbi. Iz naše občine so sodelovala naslednja društva: Lovska družina Kanal, Gledališko društvo Kontrada, Pevski zbor Župnije Kanal, Harmonikarsko društvo Hram, Športni Twirling klub Deskle, Pihalni orkester Salonit Anhovo, Plesna skupina Tince Deskle, Taborniški Odred Odporne želve Deskle, Turistično društvo Korada Deskle, Kantavtor Aleš Močnik, Plesna skupina L Uniti Ložice, ŠKD Levpa, Družina Pirih s konjsko vprego in prevozom Dedka Mraza. Poleg tega so na prireditvi nastopili še kipar Miro Rismondo, ki je z motorko ustvarjal unikatno podobo angela iz ledene gmote,  harmonikar Matej Felicijan, ki je z igranjem na svojo harmoniko pripravil izjemno vzdušje ter Gledališče Kolenc, ki je z uprizoritvijo pravljice poskrbelo za razvedrilo najmlajših. Vsak večer je bilo poskrbljeno za najmlajše z gledališko predstavo, z branjem pravljice, delavnico za otroke, ki jo je vodila Davorina Prinčič in srečanje z Dedkom Mrazom. Skupaj je v programu prireditve sodelovalo okrog 200 udeležencev.

Prireditev je v treh dneh obiskalo več kot tisoč obiskovalcev, to je dokaz in priznanje organizatorjem, da je prireditev v celoti uspela in popestrila predpraznične dni. Lepo in pohvalno je, da so sodelujoča društva brez kakršnihkoli pogojevanj pokazala pripravljenost za skupno sodelovanje.

Poleg občine, so prireditev znatno podprla Komunala Nova Gorica in Salonit Anhovo.

Da je prireditev uspela, se je za njeno izvedbo aktivno vključilo 28 članic in članov društva, ki so, zadnji dan prireditve, skupaj v en glas udeležencem in vsem občanom zaželeli SREČNO NOVO LETO.

Oglejte si tudi