Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Skupno usposabljanje gasilcev GZ Goriške

V soboto, 22. novembra 2014 je potekala skupna vaja prostovoljnih gasilcev GZ Goriške na območju PGD Dobrovo. Namen vaje je bilo spoznavanje zaščitne in reševalne opreme za množične nesreče ter opreme za posredovanje ob razlitju nevarnih snovi. Vaje so potekale na treh točkah, dve točki sta bili na lokaciji tamkajšnje vinske kleti, tretja pa na lokaciji agrarije.
Žal je bila točka, na kateri bi se morali seznaniti z opremo iz prikolice za množične nesreče PHE Nova Gorica, odpovedana.. Društva so lahko na vaji sodelovale z več gasilskimi enotami, ki so bile lahko spolno poljubno sestavljene, štele pa so med 6 in 9 člani. Na vaji so imele predstavnike vsa društva v zvezi, nekatera tudi po dve ekipi. Med njimi je bilo tudi PGD Kanal dve mešani ekipi po šest gasilcev. Med vsemi ekipami je bilo opaziti veliko število gasilk.

 

Udeleženci so izvajali naloge na treh različnih delovnih območjih. Na prvem območju so se lahko udeleženci seznanili in spoznali opremo v prikolici, ki se skladišči v JZGRD Nova Gorica za primer množične nesreče. Prikolica je ena izmed desetih prikolic v Sloveniji za ta namen. Na drugem območju so se lahko udeleženci seznanili s postavitvijo dekontaminacijske linije iz vozila OVNS v lasti JZGRD Nova Gorica. Na tretjem območju so gasilci izvedli notranji napad s preiskavo večjega zadimljenega prostora in iskanje predmetov ter ponesrečencev (lutke). Pri tej nalogi so napadalne skupine uporabljale IDA in termo kamero.

 

Po končanih predstavitvah je sledila krajša analiza vaje. Po opravljeni analizi smo se lahko odpravili na pogostitev in se prijetno družili z ostalimi gasilci.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi