Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Odpravljanje posledic snegoloma

Ponovno je zasnežilo. Z razliko od zadnjega sneženja v decembru, je tokratno sneženje prineslo malce nevšečnosti. V petek, 30. januarja 2015, smo bili takoj po 10. uri dopoldan pozvani na pomoč. Iz regijskega centra za obveščanje smo na zahtevo Civilne zaščite Kanal dobili sporočilo, da naj se javimo v domu za pomoč pri čiščenju padlega drevja po občini Kanal ostalim zimskim službam.
Tekst in foto: Danijel Markič


Gasilci PGD Kanal smo se zbrali in pripravili opremo za žaganje. Medtem nas je v domu obiskal poveljnik Civilne zaščite Kanal in nam sporočil področje pregledovanja in čiščenja cest. Po zboru v domu smo se razdelili v dve delovni skupini in se odpravili na teren. Prva ekipa se je odpravila pregledovat relacijo Ročinj–Kambreško–Srednje–Pušno–Avško. Druga ekipa se je prek Kambreškega odpravila proti Ligu in okoliškim krajem. Po manjšem premoru in malici smo se odpravili še v Doblar. Prečesali smo teren od gorenjega Doblarja proti Pušnem.

 

Po končanem delu smo se odpravili nazaj v gasilski dom ter očistili in pripravili opremo do prihodnje uporabe.Tokratne posledice so bile manjše kot pred natanko letom dni, ko je žled močneje prizadejal drevje in drugo infrastrukturo. K sreči ni prišlo do žledenja. Je pa tudi tokrat prišlo do izpada električne energije na Kanalskem Kolovratu.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi