Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Obnovili komandni pult

Konec meseca oktobra smo zaključili z zadnjim predvidenim letošnjim obnovitvenim delom v gasilskem domu. Zadnja letošnja naloga, ki smo si jo zadali, je bila obnovitev prostora za pomožno vodenje intervencij oz. komandnega pulta, kakor rečemo gasilci v našem žargonu.
To je prostor, ki je namenjen komuniciranju z gasilci, regijskim centrom za obveščanje, drugimi službami, pa beleženju dogodkov (izvoz gasilcev, vozil in opreme), izdaji razne opreme idr.

 

Sam prostor je bil potreben obnove, saj ni več zadovoljeval naših potreb. Od same prvotne izgradnje se ga skoraj ni nič posodabljalo. Iz prostora se je odstranilo stari poševno dvignjeni pult, visoko omaro, stekla "oken" zahodne stene in še druge nepotrebne stvari.

 

Med različnimi ponudniki smo se odločili, da nam izdela pult bližnje domače in uveljavljeno podjetje Gonzaga d.o.o. iz Čepovana, ki nam je pult tudi zmontiralo. Poleg samega pulta so nam napravili še lesena polnila s pluto za "okna" ter poskrbeli za predelavo obstoječih vrat v drsna.

 

Preostala obnova prostora pa je bila lastno delo članov PGD Kanal. Tako so člani najprej odstranili stari pult, osvežili steno in les z barvo, položili laminate, položili in namestili instalacijo za ročne in stabilne radijske postaje, delovne luči, radio, zvočnike, internet.
 
Nov pult je nadomestil starega v podobni izvedbi kot prej. Razlika je v tem, da je sedaj delovna površina pulta ravna (kot miza) in je dodan še del za računalnik. Poleg tega je na zahodni steni sedaj površina namenjena za zemljevide večine naselij s hišnimi številkami (in drugimi označbami) v občini, katere smo pripravili sami. Takšni zemljevidi pa bodo v bodoče tudi po vozilih.

 

Na istem mestu in v istem številu se še vedno nahajajo ročne radijske postaje in ročne svetilke. Ročne radijske postaje smo postavili v dve (stopnični) vrsti. Povečali smo število stabilnih postaj, na tri. Za potrebe komuniciranja s regijskim centrom smo dodali še dve usmerjeni anteni. Ena izmed anten bo usmerjena na oddajnik na Sveti Gori, druga pa bo usmerjena preko repetitorja na Kuk oz. Stolu.

 

Za zaključek vzpostavitve celotnega delovanja komandnega pulta nam manjka le še računalnik in še natisnjeni barvni zemljevidi naselij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi