Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
0°C
PON.
14°C
4°C
Oceni objavo

Občinska revija pevskih zborov in vokalnih skupin

Kdor poje, slabo ne misli. Kdor poje rad, vedno ostane mlad. Tema ljudskima modrostma sledi lepo število naših občanov. Družijo se v različnih pevskih sestavih in tako bogatijo sebe in vse, ki prisluhnemo njihovi pesmi.
Tekst: Vanja Cotič 

 

Turistično društvo Kanal ob Soči in Krajevna skupnost Kanal sta 14. aprila organizirala revijo pevskih zborov in vokalnih skupin Občine Kanal ob Soči. Spoznali smo delček ustvarjanja naših občanov, ob tem pa tudi del bogatega kulturnega življenja naše občine. S pesmijo so si podajali roke pevci z levega in desnega brega Soče, mladi in malo manj mladi, tisti, ki šele vstopajo v svet glasbe, in tisti, ki jih glasba s svojim čarom omamlja že vrsto let.

 

Pesmi, ki jih zapojejo otroci, so vedno lepe in prisrčne, zato smo najprej prisluhnili Otroškemu pevskemu zboru OŠ Kanal, kjer prepevajo učenci od 3. do 5. razreda. Sledil pa je Mladinski pevski zbor OŠ Kanal, kjer pojejo učenci višjih razredov. Oba zbora vodi zborovodkinja Mojca Jerončič.


Glede na število pevskih zborov bi Lig lahko razglasili za najbolj pojočo vas v naši občini, saj tam delujejo kar trije pevski sestavi. Najmlajša med njimi je Moška vokalna skupina Lig, ki jo vodi Adela JerončičZ Liga se nam je predstavila tudi Vokalna skupina Liška dekleta. Članice se pevsko družijo že od malih nog, skupina preveva že trinajsto leto.

 

Moški pevski zbor Kazimir Nanut soustvarja podobo Kanala in naše občine od leta 1992, njihov zborovodja je Klemen NanutNajdaljšo pevsko tradicijo v kanalski občini ima gotovo MePZ »Jože Srebrnič« Deskle, ki že 36 let udejanja misel, da je pesem most, ki različnosti spaja. Glasbena pedagoginja Adela Jerončič vodi zbor od njegove ustanovitve.

 

Ob zaključku revije smo prisluhnili dvema skladbama iz 64 grl vseh odraslih zborov in skupin. Da pa bi imela revija tudi svoj namen, smo zbirali prostovoljne prispevke. 250 evrov smo namenili šolskemu skladu za pomoč socialno šibkim učencem in jim s tem omogočili, da se bodo lahko udeležili šole v naravi.

 

 

 

Oglejte si tudi