Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Imamo olimpijske sanje. Slovenska bakla na poti od Raven na Koroškem do Tokia.

Projekt Slovenska bakla je promocijski projekt  Olimpijskega komiteja Slovenije, namen katerega je promocija športa, povezovanje vrhunskega in rekreativnega športa,  širjenje vrednot olimpizma, sporočila solidarnosti, upanja in jeklene volje.


Pot slovenske bakle se bo pričela 3. maja v občini Bovec. Do 23. julija 2021, ko se pričnejo olimpijske igre v Tokiu, bo bakla obiskala vseh 212 občin v Sloveniji.



Slovenska bakla se bo na svoji  81 dni  dolgi poti po Sloveniji v četrtek, 6. maja 2021, ustavila tudi v naši občini. Na poti skozi občino Kanal ob Soči jo bodo nosili naši uspešni športniki, športnice in parašportniki.  


Slovenska bakla se bo na svoji  81 dni dolgi poti po Sloveniji v četrtek, 6. maja 2021, ustavila tudi v naši občini. Na poti skozi občino Kanal ob Soči jo bodo nosili naši uspešni športniki, športnice in parašportniki.  

Pot bakle po občini Kanal ob Soči se bo pričela ob 14.30 v križišču pri odcepu za Marijino Celje v Ligu, kjer bo kanalska županja Tina Gerbec prevzela baklo iz rok podžupana Brd, Žarka Kodermaca. Od tu jo bo skozi Park Pečno do Kanala popeljal gorski kolesar Jan Markič. V kampu Korada, se mu bodo pridružilečlanice Športnega kluba Twist in Plesnega kluba M20 Dolls. Po kanalski plaži jo bodo ponesli  najprej aktualni državni prvakinji odbojkarici Špela in Polona Marušič  v spremstvu Odbojkarskega kluba Neptun Kanal, baklo nato predali odbojkarju mladinskemu reprezentantu Primožu Jeklinu , ki ga bodo spremljali člani Odbojkarskega kluba Salonit Anhovo Kanal. Vsi skupaj bodo potem ob 15.00 baklo ponesli čez kanalski most do občinske stavbe.  Pred občino bo sledil krajši pozdrav vsem sodelujočim športnikom, predstavil se bo tudi Andrej Gerbecigralec prav posebnega športa golf diska. Nato pa bo županja baklo predala atletinji Ani Vidmar, naj športnici občine v letu 2020. Bakla bo naredila še en krog po Kanalu nato pa nadaljevala pot v Deskle. Tu jo bo prevzel športni trener košarkar Jan Močnik v spremstvu članic Športnega twirling kluba Deskle. Po krajšem postanku v Desklah bosta baklo popeljala do mostu v Plaveh kolesarja in člana navijaške skupine Cement boys Peter Nanut in Aljaž Markič. V Plaveh jo bosta predala kolesarjem iz Mestne občine Nova Gorica ob 15.30. Na prireditvi bosta kot spremljevalki nosilcev bakle sodelovali tudi parašportnici Simona Drev ter Klara Križnič. Športno zvezo Nova Gorica bo zastopalčlan izvršnega odbora ŠZ Nova Gorica, Blaž Valentinčič.


POT SLOVENSKE BAKLE TOKIO 2020

https://bakla.olympic.si/#potovanje-bakle


Pod okriljem:

OLIMPIJSKI KOMITE SLOVENIJE – ZDRUŽENJE ŠPORTNIH ZVEZ

OLYMPIC COMMITTEE OF SLOVENIA – ASSOCIATION OF SPORTS FEDERATIONS

------------------------

REGIJSKA PISARNA NOVA GORICA

Športna zveza Nova Gorica, Bazoviška 4,  5000 Nova Gorica, Slovenija

www.olympic.si


Glede na trenutno epidemiološko situacijo v Sloveniji  in aktualne ukrepe bo dogodek izpeljan skladno z veljavnimi odloki, zato na dogodku ne smejo biti prisotno gledalci!


Oglejte si tudi