Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Ves svet je oder

Aktivnosti Kluba keramikov v poletnih mesecih nikakor niso zamrle, čeprav se je sonce veselo upiralo v naše prostore in jih dodobra ogrevalo.
Tekst: Ferdo Žorž

V juliju smo pripravljali razstavo v okviru festivala Gledališče na Kontradi. Odprli smo jo sicer sredi avgusta, toda kdor ve, da pri ukvarjanju s keramiko ni dovoljena nikakršna naglica, bo razumel ta zamik. K tej razstavi so nas nagovorili člani kanalskega Gledališkega društva Kontrada že lani, vsaka razstava pa je izziv, zato se ni bilo bati za število sodelujočih.

Seveda je videnje posamezne teme zelo subjektivno, zato je  bila razstavljena keramika pestra- tako v tehniki, kot v izrazu. Razstava je nagovarjala k spoznanju, da lahko gledamo ves svet kot oder, kajti vsi včasih igramo, pa če to hočemo ali ne. Na ogled je še ves september, do druge oktobrske srede, ko se prične spet Avtor meseca.

Kot sem že omenil o izzivu, se je odzvalo deset naših članov, in razstavljalo v začetku septembra v Biljah skupaj z biljenskim društvom keramikov. To sodelovanje, ki obeležuje tudi krajevni praznik, se je pričelo že v preteklem letu.

 

Oglejte si tudi