Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
4°C
PON.
25°C
2°C
Oceni objavo

Zbor članov DU Jesenice

V petek, 1. marca 2024  ob 16. uri se je začel Zbor članov DUJ. Udeležilo se ga je 68 članov, zato smo počakali pol ure, da je bil zbor sklepčen po statutu. Čas čakanja smo zapolnili s kulturnim programom, ki so ga izvedli: Moški pevski zbor DU Jesenice pod vodstvom Petra Novaka, mladi kitarist Ožbej Razingar iz Glasbene šole in igralka Polona Avsenak z odlično recitacijo pesmi Andreja Rozmana – Roza, Lepa Vida.

Poročila predsednika Steva Ščavničarja in vodij sekcij  so potrdila, da je za nami zelo uspešno leto. V letu 2023 smo v društvu  obnovili fasado našega doma in ga oblekli v toplotno izolacijo, v Jeseniškem zborniku smo objavili najnovejšo zgodovino našega društva in nabralo se je še veliko rezultatov, ki smo jih sproti objavljali na naši spletni strani. Udeležba na naših aktivnostih se povečuje.  Žal, število naših članov še naprej pada. Resnično smo pridni in rezultati naše aktivnosti se poznajo v samem društvu, v življenju prebivalcev na Jesenicah in bližnji okolici, pa tudi prispevamo k rezultatom na Gorenjskem in na državnem nivoju. Nismo zaprti in delamo v korist vseh upokojencev, ne glede ali so naši člani ali ne. Seveda si želimo novih članov, predvsem mlajših, novo upokojenih, ker le preko njih se bo lahko nadaljevalo dobro delo društva. Poleg tega bomo z več člani lahko tudi več naredili za naše upokojence in tudi bolj nas bodo upravni organi oblasti upoštevali, če nas bo več. Veseli smo novih članov našega društva.

Z obiskom zbora članov DUJ so nas počastili tudi gosti: podžupanja Tina Repovž,  predsednik PZDU Gorenjske Robert Plavčak,  predsednik DU Dovje Mojstrana Izidor Podgornik,  predstavnik DU Javornik Koroška Bela Sašo Piber, predstavnik DU Žirovnica Anton Kržič, pomočnica direktorice Centra za socialno delo Jesenice Anita Bregar, predstavnica DU dr. Franceta Berglja Tina Gatej, predstavnica LUJ Andreja Bešter.

Za večletno prostovoljno delo pri DU Jesenice smo podelili priznanja:

Janez Novak je prejel Veliko plaketo Društva upokojencev Jesenice za več kot 32 letno aktivno delovanje pri MoPZ DUJ in za več kot 75 letno delovanje na področju kulturnega ustvarjanja in ob njegovi 90 letnici rojstva.

Janez Novak je prejel tudi jubilejno priznanje od JSKD OI Jesenice za dolgoletno delovanje na področju kulture.

Svetlana Gasar je prejela društveno priznanje za dolgoletno delo in požrtvovalnost na področju prostovoljstva.

Zora Bajželj je prejela društveno priznanje za dolgoletno in požrtvovalno delo društvene poverjenice.

Po zaključku uradnega dela je sledila pogostitev prisotnih in prijetno druženje do poznih večernih ur.

Napisal in slikal: Stane Arh


(vir: duj.si)

Oglejte si tudi