Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jeseniške novice, 22. julij 2022-11

Izšle so nove jeseniške novice, kjer si lahko preberete zanimivosti o dogajanju v vaši občini. 

Jeseniške novice najdete spodaj v priponkah ali jih prelistate preko spleta, kjer si lahko preberete več o:

Jeseniški hokej združen in enoten

HDD SIJ Acroni Jesenice in HD Hidria Jesenice sta z združitvijo in enotnostjo poslala sporočilo navijačem in ljubiteljem jeseniškega hokeja ter vsem podpornikom. V sezoni, ki prihaja, bodo vse

selekcije nastopile z enakimi dresi in enakim imenom društva.

Zlati maturanti

Na Gimnaziji Jesenice so zlati maturanti postali Nina Breznik, Tal Čarman, Veronika Piber in Matevž Toman, na Srednji šoli Jesenice pa Meta Marenk in Zala Klarić.

Poletna doživetja na Stari Savi

Po dveh letih omejitev in prilaganju ukrepom se v letošnjih poletnih mesecih na Stari Savi na Jesenicah spet dogaja. Občina Jesenice skupaj z Gornjesavskim muzejem Jesenice, kulturnimi

društvi, Zavodom za šport Jesenice in drugimi organizatorji pripravlja prireditve z namenom vsem prebivalcem popestriti počitniške in dopustniške dneve.

Praznik na Golici

Več kot dvesto občankin občanov občine Jesenice ter planincev iz drugih krajev se je na dan državnosti povzpelo na vrh Golice.

Na seji o bazenu

Na seji občinskega sveta so veliko pozornosti namenili bazenu Ukova. Občina Jesenice bo z rebalansom proračuna zagotovila sto tisoč evrov za projektno dokumentacijo.

O vodi iz Peričnika

Namesto kloriranja bodo uvedli UV-dezinfekcijo, obenem pa obnovili odsek vodovoda. Projektna dokumentacija je že izdelana.

Alarmni sistem na plazu

Na hudournikih Urbas in Čikla so postavili tri potezne zanke in senzorje, vzpostavljen pa je tudi alarmni sistem z elektronskimi sirenami.

Naše Jesenice: e-knjiga in razstava

V Kolpernu so odprli razstavo, povezano z zgodbami in zgodovino mesta, ki jo je pospremila predstavitev e-knjige Naše Jesenice.

Drugi naslovi:

Na seji o bazenu; Sprejeli rebalans proračuna; Ob dnevu državnosti; O vodi iz Peričnika; Izkopali že več kot dva kilometra; Diplome fizioterapevtom; Ponosni na Ivanko, ki je dopolnila sto štiri leta; Iz Španije v Nemčijo; Dodatni znaki za urejanje prometa; Nastal tudi kratek film o projektu; Osvobajanje domišljije; Aktivne počitnice; Pestro poletje v mladinskem centru; Turizem se po koroni pobira; Praznik za vse generacije Hrušičanov; Četrt stoletja veteranske organizacije; Med starejšimi veliko zanimanje za digitalne bone; Fotografski pobegi Vasje Doberleta; Godbeniki igrali kraljevemu paru; Ponovili pot iz šolskih dni; Promocijski film o muzejski zbirki; Darilo za bolnike; Kresni večer na Koroški Beli; Jeseniški planinski dnevnik ...

Vir: Jeseniške novice - Gorenjski glas


Oglejte si tudi