Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Izšla je nova številka Jeseniških novic

Spoštovani!

Vljudno vabljeni na osrednjo prireditev ob praznovanju praznika Občine Jesenice,

ki bo v ponedeljek, 20. marca 2023, ob 19.30 v Gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah.

Na slovesnosti bodo podeljena priznanja letošnjim občinskim nagrajencem – naziv častnega občana občine Jesenice bo prejel Jaka Jeraša, plakete Občine Jesenice Milica Berlot, mag. Lidija Dornig in Leopold Bizalj, priznanje za uspehe v času šolanja pa Zala Klarić.

Prisrčno dobrodošli.

Župan Občine Jesenice
mag. Peter Bohinec


Poleg vabila na prireditev ob praznovanju praznika Občine Jesenice, si lahko v tokratni številki preberete tudi:

Dvajsetega marca praznujejo Jesenice

Na osrednji slovesnosti bo župan Peter Bohinec najvišje občinsko priznanje, naziv čas tni občan, podelil opernemu pevcu in učitelju solopetja, predanemu ljubiteljskemu kulturniku, pevcu v zborih in ponosnemu Jeseničanu Jaki Jeraši.

Jaka Jeraša, novi častni občan

»Pri nas doma se je vedno prepevalo,« pravi Jaka Jeraša, novi častni občan občine Jesenice.

Sladka karierna pot

Zgodba o ljubezni do ustvarjanja, peke in deljenja znanj – vse to predstavlja Petro Sodja z Blejske Dobrave.

Novi nadzorni odbor občine

Člani nadzornega odbora Občine Jesenice so: Darja Radić, Boris Grilc, Žiga Jereb, Boštjan Omerzel, Branka Modic Šmit, Anita Drvoderić in Igor Milosov.

Iskreno o izkušnji bitke z rakom

Na Fakulteti za zdravstvo Angele Boškin so gostili Inštitut Zlata pentljica, ki združuje mlade z izkušnjo raka. Med njimi je tudi Tinka Tonejc.

Pomladni dobrodelni koncert šole

Osnovna šola Koroška Bela v četrtek, 16. marca, pripravlja Pomladni dobrodelni koncert, izkupiček pa bodo namenili ureditvi šolskega atrija.

Fantje v dveh vaseh vlekli ploh

V Javorniškem Rovtu in v Planini pod Golico so letos neporočeni fantje spet vlekli ploh. Vleka ploha je star ljudski pustni običaj, ki se na vaseh prenaša iz roda v rod.

Drugi naslovi:

Odločitev o lokaciji bolnišnice do polletja,Tradicionalni Jožefov sejem na Stari Savi, Odgovori na pobude občinskih svetnikov, Občina Jesenice išče prostoferje, O pomoči smučiščem, Spomin na bombardiranje, Prenova železniške postaje še letos, Metalec »kamnov«, Svetovalnica za mlade v stiski, Najuspešnejši športni plezalec, Prenovljena trgovina Spar, Pomladni dobrodelni koncert šole, Vrtovi, parki in druge zelene površine, Kadrovska suša v ljubiteljskih vrstah, Veteransko gasilsko priznanje, Vodenja po mestu, Bilo je presneto odlično ...



Oglejte si tudi