Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
20°C
JUTRI
30°C
20°C
Oceni objavo

Zaključni nastop Enote Ig Glasbene šole Emil Adamič

Kljub številnim obveznostim, ki jih imajo učenci vsako leto v mesecu maju, mlade glasbenike dodatno čakajo še nastopi, zaključni izpiti in prireditve. V četrtek 23. maja je v Domu kulture Ig potekal še zadnji letošnji javni nastop učencev Enote Ig Glasbene šole Emil Adamič.

Pester program je postregel s stilsko raznovrstno glasbo, ki so jo oblikovali učenci na prečni flavti, saksofonu, klarinetu, klavirju, violini in kitari. Poleg klasičnih pesmi, ki jih redno poslušamo na nastopih glasbenih šol, smo lahko slišali tudi nekaj zanimivih duetov, pri katerih so se povezali učenci različnih instrumentov. Komorna igra je še bolj zahtevna, saj zahteva več vaje in medsebojnega poslušanja, hkrati pa lepo popestri program koncerta.

Učitelji in učenci si po opravljenih izpitnih obveznostih vsekakor zaslužijo nekaj počitka in dopusta, kjer bodo nabrali moči za nove glasbene izzive. Ob koncu šolskega leta se zahvaljujemo učiteljskemu zboru, učencem, njihovim staršem ter OŠ Ig in Občini Ig za plodno sodelovanje.

 

Janez Dolinar

GŠEA

Oglejte si tudi