Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Spoštujmo ukrepe, da ostanemo zdravi

Občina Ig in Civilna zaščita Občine Ig spremljata porast števila okuženih oseb s COVID 19 z območja naše občine. Zato pozivamo vse občane in občanke, da dosledno upoštevate vse sprejete ukrepe za preprečevanja širjenja okužb: 

izogibanje prostorom in dogodkom z večjim številom ljudi,

varna medsebojna razdalja,

pravilna uporaba mask,

higiena kašlja, kihanja,

umivanje in razkuževanje rok in površin ter zračenje prostorov,

v kolikor imate blage okužbe dihal raje ostanite doma in se izogibajte stikom z bolj ogroženimi.

 

Prav tako naprošamo vse organizatorje prireditev/dogodkov v občini, da le – te organizirate v skladu z vsemi veljavnimi ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni in priporočili ter ob soglasju NIJZ.

Tiste, katerim je bila odrejena karantena Ministrstva za zdravje ali izolacija, ki jo odredi osebni zdravnik, prosimo, da to dosledno upoštevajo. Računamo na odgovorno ravnanje posameznikov.

 

Ob tem pozivamo tudi vse občane, da pričnete uporabljati aplikacijo OstaniZdrav, ki jo je Vlada RS, tako kot druge evropske države, vzpostavila za varovanje zdravja in življenja ljudi. Aplikacija je prostovoljna in brezplačna in prilagojena standardom varovanja osebnih podatkov.Zdravje je naše največje bogastvo, bodimo odgovorni in privoščimo ga sebi, pa tudi drugim. Zato vas vljudno pozivajo, da pomagate pri širjenju informacij in ozaveščanju.  

Osnovne informacije so na voljo na spletni strani https://www.gov.si/ostanizdrav. 
Vir: Ministrstvo za javno upravo 

Odgovornost vsakega posameznika je, da se obnaša zamozaščitno do sebe in drugih ljudi. 

 

Andreja Zdravje 

za štab CZ Občine Ig

 

Oglejte si tudi