Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Slavnostno odprtje Doma kulture Ig

Občina Ig je v petek, 8. aprila slavnostno odprla Dom kulture Ig. Župan je v svojem nagovoru poudaril pomen novih kulturnih prostorov s 190 sedeži za občino Ig. Namenjen bo za izvedbo kulturnih, izobraževalnih, poslovnih, socialnih in družabnih dogodkov. Zahvalil se je predvsem Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ig, ki je omogočilo, da so prostori umeščeni nad njihovim gasilskim domom in v njegovem prizidku. Besedo zahvale je izrekel tudi vsem izvajalcem, ki so v dolgi dobi od ideje do zaključka gradnje sodelovali pri tem pomembnem projektu. Vrednost projekta je 1.465.000,00 eur, od tega so bili viri financiranja še iz  Evropskega kmetijskega sklada, v višini 99.952,31 eur ter iz MGRT-ja v višini 346.360,58 eur. Dom kulture je prijazen invalidom z možnostjo dostopa z dvigalom, odstranitev sedežev v dvorani za invalidski voziček. Nameščena je tudi slušna induktivna zanka za uporabnike slušnih aparatov.

V programu so sodelovali učenci OŠ Ig, Borovničke in dramska igralka Lara Jankovič. Trak ob odprtju sta županu pomagali prerezati vodja programa Evropskega kmetijskega sklada na MKGP, Alina Cunk Perklič in Tatjana Avsec, vodja izpostave JSKD, Ljubljana okolica. Blagoslov Doma kulture je podelil župnik Janez Avsenik. 
Fotogalerija iz odprtja je na voljo na naslovu: https://enchproloka.pixieset.com/odprtjedomakulturenaigu/
Kot je ob odprtju Doma kulture Ig povedala igralka Lara Jankovič, naj Talijin hram na stežaj odpre svoja vrata vsem kulturnim in drugim ustvarjalcem ter obiskovalcem.


Oglejte si tudi