Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
15°C
3°C
JUTRI
8°C
-2°C
6847

Poziv za priklop na kanalizacijsko omrežje

Na območjih, kjer je zgrajeno javno kanalizacijsko omrežje je v skladu s 13. členom Odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig (Ur. list RS, št. 41/2009, 24/2012) priključitev objektov na javno kanalizacijo obvezna.

Če se lastniki objektov ne priključijo na kanalizacijo, omrežje pa je zgrajeno, se s tem povečujejo stroški omrežnine.

 

Postopek pridobitve soglasja za priključitev objekta na javno kanalizacijo:

1. Pridobitev soglasja za priključitev objekta na javno kanalizacijo:

Vlogi za izdajo soglasja za priključitev morate skladno s 35. členom Odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig (Ur. list RS, št. 41/2009, 24/2012) priložiti:

- Gradbeno dovoljenje ali druga dokazila o legalnosti stavbe

- Projekt kanalizacijskega priključka,

- Pogodbo o služnosti ali soglasje lastnikov parcel, po kateri bo potekal priključni kanal

 

2. Pred izdajo soglasja za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje mora biti poravnan komunalni prispevek za kanalizacijski del (Pogodba o sofinanciranju izgradnje kanalizacijskega omrežja oz. odločba o odmeri komunalnega prispevka).

 

3. Priključitev objekta

Objekt se lahko priključi na javno kanalizacijsko omrežje po izdanem soglasju s strani Občine Ig.

 

4. Pred pričetkom gradnje kanalizacije je potrebno obvestiti Občino Ig (telefon 01/2802-314) zaradi nadzora oz. preveritve ustreznosti izvedba in sicer najmanj 2 dni pred izvajanjem del.

 

Pozivamo vse lastnike objektov, ki imajo možnost priključevanja na javno kanalizacijsko omrežje, da začnejo s postopkom priključevanja.  V Odloku o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig je za kršitev 13. člena (nepriključevanje) določena globa 400 eur.

 

Režijski obrat

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi