Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Poziv za priklop na kanalizacijsko omrežje

Na območjih, kjer je zgrajeno javno kanalizacijsko omrežje je v skladu s 13. členom Odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig (Ur. list RS, št. 41/2009, 24/2012) priključitev objektov na javno kanalizacijo obvezna.

Če se lastniki objektov ne priključijo na kanalizacijo, omrežje pa je zgrajeno, se s tem povečujejo stroški omrežnine.

 

Postopek pridobitve soglasja za priključitev objekta na javno kanalizacijo:

1. Pridobitev soglasja za priključitev objekta na javno kanalizacijo:

Vlogi za izdajo soglasja za priključitev morate skladno s 35. členom Odloka o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig (Ur. list RS, št. 41/2009, 24/2012) priložiti:

- Gradbeno dovoljenje ali druga dokazila o legalnosti stavbe

- Projekt kanalizacijskega priključka,

- Pogodbo o služnosti ali soglasje lastnikov parcel, po kateri bo potekal priključni kanal

 

2. Pred izdajo soglasja za priključitev na javno kanalizacijsko omrežje mora biti poravnan komunalni prispevek za kanalizacijski del (Pogodba o sofinanciranju izgradnje kanalizacijskega omrežja oz. odločba o odmeri komunalnega prispevka).

 

3. Priključitev objekta

Objekt se lahko priključi na javno kanalizacijsko omrežje po izdanem soglasju s strani Občine Ig.

 

4. Pred pričetkom gradnje kanalizacije je potrebno obvestiti Občino Ig (telefon 01/2802-314) zaradi nadzora oz. preveritve ustreznosti izvedba in sicer najmanj 2 dni pred izvajanjem del.

 

Pozivamo vse lastnike objektov, ki imajo možnost priključevanja na javno kanalizacijsko omrežje, da začnejo s postopkom priključevanja.  V Odloku o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju občine Ig je za kršitev 13. člena (nepriključevanje) določena globa 400 eur.

 

Režijski obrat

 

Oglejte si tudi