Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
9°C

Velika požarna ogroženost

Uprava RS za zaščito in reševanje  R A Z G L A Š A  veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 20. marca 2020 na območju celotne države. Vse občane skladno s tem razglasom zaradi povečane požarne ogroženosti, pozivamo, da pri opravilih na njivah, gozdovih, vrtovih in v okolici hiš ne sežigate drevesnih ostankov in trave – počakajte do takrat, ko bo trava ozelenela in bo verjetnost razširitve požara  zmanjšana! S tem boste preprečili nepotrebne izvoze naših gasilcev na intervencije! 

Upoštevanje tega bomo v času izrednih razmer strogo nadzirali in kršitelje kaznovali.

 

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Pristojni organi bodo v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajali poostren nadzor.

V času veljave tega razglasa občinam in gasilskim organizacijam izjemoma ni treba izvajati obveznosti, določenih v prvem odstavku 11. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju (Uradni list RS, št. 20/14) (požarna straža in dežurstvo gasilcev) ter obveznosti iz prvega odstavka 12. člena (opazovanje naravnega okolja).

ŠTAB CZ Občine Ig

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi