Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Novo šolsko leto in novi uspehi učencev Glasbene šole Emil Adamič

Tudi letošnje šolsko leto je Glasbena šola Emil Adamič nadaljevala svoje poslanstvo, saj že enajsto leto skrbi za strokovno glasbeno izobraževanje v različnih krajih. Vsako leto pridejo novi učenci, željni igranja instrumenta, v lanskem šolskem letu pa so tudi v enotah Ig in Šmarje – Sap prvi učenci zaključili izobraževanje.
Glasbena tekmovanja so za vsakega učenca še poseben izziv. V mesecu novembru je mlada violinistka Lucija Ana Dragaš, ki je že lansko leto več izjemnih rezultatov, dosegla 2. mesto in 2. nagrado na 6. Tekmovanju Leona Pfeiferja v Ljubljani. Lucija trenutno obiskuje četrti razred violine na Glasbeni šoli Emil Adamič pod mentorstvom Tine Blaznik. Na tekmovanjih sta postali s korepetitorko Marušo Frelih, ki jo spremlja na klavirju, že prepoznaven duo. A Lucija ima še kar nekaj tekmovalnih izzivov na obzorju…

Tekmovalne cilje imajo tudi drugi učenci, saj z novim letom prihaja tudi tista prava sezona tekmovanj – z veseljem pričakujemo tudi njihove rezultate. Ob koncu letošnjega leta pa v Glasbeni šoli Emil Adamič želimo vsem čim bolj uspešno leto 2023, polno odličnih rezultatov, prijetne glasbe in sproščenih dni.


Janez Dolinar

Oglejte si tudi