Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Proslava ob občinskem prazniku in občinski nagrajenci

Na prvi dan pomladi in v spomin na upor ižanskih kmetov 21. marca 1848 Občina ig praznuje svoj občinski praznik. Skoraj celotedenski sklop praznovanj je vrhunec dosegel v petek, 22. marca, ko se je na večer v Športni dvorani Ig odvila proslava ob občinskem prazniku, na kateri so bila podeljena tudi priznanja Občine Ig in nazivi najboljših športnikov. 

Letošnja prireditev je bila zasnovana malce drugače kot pretekla leta, saj je režijo in scenarij prevzela priznana igralka (in tudi naša občanka) Zvezdana Mlakar in skupaj z osrednjim glasbenim izvajalcem Junior Special orkestrom z gosti pripravila doživet večer, poln ponosa o lepotah naše občine ter prekipevajoč od mladostne energije.

Zbrane je nagovoril župan Zlatko Usenik in poudaril glavne dosežke preteklega leta in glavne izzive letošnjega leta. Podeljena so bila tudi priznanja - prejemniki katerih so bili: 

- priznanja Občine Ig: Hermina Oblak, Darko Štangelj in Jana Iva Jakič

- zlate plakete: Matej Kabaj, Gasilska zveza Ig in društva, ki so praznovala okrogle obletnice: Gobarsko mikološko društvo Ig, Društvo Zapotok, Šahovski klub Ig, Mešani pevski zbor DU Ig, Moški pevski zbor Ig in Čebelarsko društvo Ig. 

Častni občan občine Ig je postal Anton Pucihar. Razglašeni so bili tudi najboljši v športnih dosežkih v letu 2023: športnik leta je postal kajakaš Simon Oven, športnica leta plesalka Lana Vrtačnik ter športna ekipa leta: mladinska ekipa RK Mokerc KIG. 

V kulturnem programu so se prepletali kratki video posnetki in glasbene točke. Ob spremljavi Junior Special orkestra pod vodstvom dirigenta Francija Krevha so nastopili: mladinski orkester OŠ Ig, Borovničke in Igor Oražem. Nastopila je tudi folklorna skupina Vrtca Ig. Program je povezoval Maj Klemenc. 

Društvo žena in deklet na podeželju Ig je v dvorani pripravilo svojo letno razstavo, obiskovalci so lahko poskusili tudi njihovo domače sladko in slano pecivo. 

Hvala vsem, ki ste sodelovali pri pripravi proslave in čestitke vsem nagrajencem!

Oglejte si tudi