Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
12°C
JUTRI
27°C
11°C
Oceni objavo

Leader LAS delavnica; kmetijstvo

Vabljeni, da se  da se tudi kmetijska gospodarstva vključite v razvoj občine. Za vse, ki vas zanima razvoj občine ne temo kmetijstva – priložnosti za razvoj dopolnilnih dejavnosti, novih produktov, vabljeni na delavnico, ki bo v sredo, 31. maja ob 17. uri v sejni sobi Centra Ig, Banija 4. 

Delavnico organizira vodilni partner Lokalne akcijske skupine Sožitje med mestom in podeželjem RRA LUR. Iz vaših predlogov bomo pripravili Strategijo lokalnega razvoja za programsko obdobje do leta 2027, ki jo bo potrdilo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Na podlagi vaših predlogov za projekte (razvoj vaše kmetije / povezovanje z drugimi / izobraževanje), se boste lažje prijavili na razpise ukrepa LEADER/CLLD in sofinanciranje s strani evropskih skladov.

Ker želimo vas in vašo dejavnosti podpirati tudi na občini, vabljeni, da se vključite v naše projekte in pridobite možnosti za finančna sredstva. 

Na delavnicah bo priložnost, da spoznate potencialne projektne partnerje, ki stremijo k doseganju istega cilja, in že izoblikujete konkretno projektno idejo. Hkrati boste seznanjeni, kako pripraviti projektno prijavo na javni poziv. Vaše mnenje je pomembno, zato vabljeni, da skupaj poiščemo dobre rešitve za lokalne izzive. Zaradi lažje organizacije je obvezna predhodna prijava najpozneje do dne pred delavnico, preko spletnega obrazca ali s kratkim sporočilom na spletni naslov las-sozitje@rralur.si s pripisom, katere delavnice se želite udeležiti. Za več informacij lahko obiščete spletno stran: www.las-sozitje.si.     

Oglejte si tudi