Logo MojaObčina.si

Ig

DANES
20°C
2°C
JUTRI
20°C
1°C

Delavnica VELIKONOČNA POTICA in sladko testo z drožmi

Organizator: Svobodna šola Kurešček
Vstopnina: Prostovoljni prispevki

Sladko testo z drožmi je svojevrsten izziv, pri katerem je za uspeh potrebno poznavanje lastnosti sestavin za peko sladkih dobrot ter vrstni red dodajanja sestavin. Ko osvojiš pripravo droži in drožnega nastavka, je priprava sladkih droži enako preprosta, le časovno malo bolj zahtevna. Okus potice, buhtljev, krofov, francoskih rogljičkov ali podobnega peciva je nebeški in vreden greha, saj je dolgo vzhajano testo z drožmi lahko prebavljivo, bogatejšega okusa in hranljivo.

Na delavnici se bomo naučili kako pripraviti sladki drožni nastavek, na kaj paziti pri pripravi sladkega drožnega nastavka, katere lastnosti sestavin in kako vplivajo na končen rezultat, kako pripraviti sladko testo in kako pravilno oblikovati potico. Vsak udeleženec/ka bo izdelal/a svojo potico, ki jo bo spekel/a doma, zamesili bomo testo za buhtlje, jih oblikovali ter zložili v pekače, ki jih bomo vzhajali in ravnotako pekli doma.
Delavnico vodi Zuhra Jovanovič.

Delavnico organiziramo v podporo projektu gradnje Svobodne šole Kurešček, ki temelji na waldorfski pedagogiki. Za udeležbo na delavnici je priporočen prispevek, ki je v celoti namenjen projektu izgradnje šole. Prijave zbiramo na zuhra@kamerad.net najkasneje do četrtka, 27. 2. 2020. S pravočasno prijavo si zagotovite mesto na delavnici. Vse nadaljnje in potrebne informacije dobite preko e-pošte ob prijavi.

Za več informacij in prijavo pišite na zuhra@kamerad.net ali pokličite na 040 292 975.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi