Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Začenja se nagradni foto natečaj Lepote Horjulske doline 2024

Motivi iz našega okolja so že tradicionalno del letnega koledarja, ki ga prejme vsako gospodinjstvo ob novem letu. Po uspešnem odzivu in mnogih čudovitih motivih, ki ste jih poslali vsi sodelujoči, je želja, da vse skupaj ponovimo tudi v letošnjem letu.

Po uspešnih natečajih so se na Občini odločili, da tudi letos pripravijo nagradni foto natečaj, ki se je uradno začel v začetku februarja. Vsi, ki imate željo in voljo po sodelovanju lahko pošljete fotografije do konca septembra na obcina@horjul.si. Materiali morajo biti ustrezne velikosti in formata, torej v visoki resoluciji (originalni velikosti), da je kakovost fotografije primerna za tisk. Vsaj eno ali več fotografij lahko pošljete po e-pošti oziroma po wetransferju, lahko pa jih prinesete tudi na USB ključku.

Sodelujete lahko vsi. Torej tudi ljubiteljski fotografi ste pozvani, da pošljete fotografije za foto natečaj »LEPOTE HORJULSKE DOLINE«.

Na občini so podali tudi nekaj konkretnih napotkov: ''Namen natečaja je pridobiti v fotografski objektiv ujeto raznolikost krajev, zaselkov, vasi, ki so del Občine Horjul. Iščite posebnosti, ki so navdih krajem, povezovalne elemente zaselkom, prvine, ki so po vašem mnenju tvarina identitete neke vasi, skupnosti.''

NAJBOLJ ZAŽELENI MOTIVI

-          Utrinki kotičkov iz celotne Horjulske občine v vseh letnih časih. Lahko je živa narava (drevo, nasad, vrt,… ).

-          Doživetja v urbanih središčih, ki vključujejo različne kulturne, športne, glasbene in druge podobne dogodke.

-          Ulični utrip, ki vključuje ljudi, njihovo delo, njihovo ustvarjanje.

-          Arhitektura in zgodovinske kulturne točke, ki izražajo posebnosti in tradicijo naših krajev (kip, trg,…).

-          Naravna oz. zgodovinska danost (voda, cesta, …).

 

Natečaj bo potekal do vključno 30. septembra 2024.

Peter Kavčič

foto: Tatjana Bogdan Sečnik, Anej Ferko

 

Oglejte si tudi