Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Horjul
JUTRI
23°C
11°C
SOB.
22°C
11°C
Oceni objavo

Vabljeni na Zumbastično noč na Vrzdencu

V soboto, 14. septembra ob 16. uri pred Gasilskim domom Vrzdenec.

Želja po organizaciji tovrstnega dogodka je v meni tlela že dlje časa. Kar nekaj dogodkov organiziramo z našim ŠD Vrzdenec in v vse vključujemo tudi ženske, pa vendar je udeležba večinoma moška. Tudi ženske se rade družimo, večina nas ima rada ples, veliko nas po malo športa in hodi na razne vodene vadbe. Res pa je, da si nekatere težko samoiniciativno vzamejo čas zase, zato potrebujejo spodbudo ali pa vsaj prijateljico, ki jih v nekaj prepriča. Ravno zato se nam je zdelo, da potrebujemo dogodek, kjer se giba, skače, pleše, druži in hkrati lahko pripelje moža in otroke. Tako smo se v ŠD-ju odločili, da ta dogodek izpeljemo še letos.

Zasnova dogodka je hitro nastala. Sama že 9 let hodim na zumbo in zame je bila po rojstvu prvega otroka sprostitev, nekaj, kjer sem se lahko odklopila od obveznosti vsakdana in uro plesala in imela čas samo zase. To je zame bil in je še vedno pravi žur. Ženske si premalokrat vzamemo čas zase. Ob misli na vse družinske obveznosti in skrb za otroke ne znamo reči ne. Ne zavedamo pa se, da je včasih prav ta čas tisti, ki dela čudeže. Tako v našem razpoloženju kot odnosu do naših najbližjih. Saj veste: »Happy wife, hapy life!« Prav zato odločitev, da mora biti prav zumba bistvo tega dogodka, ki bo ženske spodbudil, da se odklopijo in povežejo. Zumba je aktivnost, pri kateri se kar znoriš v dveh urah, zato sem razmišljala tudi dalje … Hm, ples ... ja, salsa, ki jo tako vztrajno promovirata Domen in Aco, dva člana naše skupnosti CEED, kjer sem zaposlena. Predstavitev salse in učenje prvih korakov se mi je zdelo smiselno nadaljevanje dogodka. Tudi DJ na takšnem dogodku ne sme manjkati, zato sem aktivirala Aleša Sečnika, ki je prava izbira, kolikor jaz poznam njegov občutek za glasbo in ljudi. Po predstavitvi ideje o takem dogodku v bližnji okolici je bil odziv zelo pozitiven in spodbuda, da bi ga bilo fino organizirati.

 

Tako je bilo jasno. Dogodek bo. Potrebujemo samo še strokovno usposobljene inštruktorje zumbe in salse. Sabina Supan je inštruktorica zumbe, ki jo spremljam vseh 9 let. Sledim ji ravno zaradi njene pozitivne energije in njenega odnosa do svojih varovank: zumbic. Ne samo, da ti vlije energijo tudi takrat, ko se ti res ne da preveč … ampak ona zna, ona ve, kako iz tebe iztisniti zadnje atome energije. Predvsem pa je pomemben njen odnos do zumbic. Vsaki novi, ki se pridruži, pove: »Ves point je v mehkih bokcih, da preprosto uživaš in go with the flow!« To se mi zdi, da je najpomembnejše. Ne to, ali si že osvojila koreografijo, ne to, ali delaš prav ali ne, ampak to, da preprosto uživaš. Ko sem ji predstavila idejo o dogodku, je, kot sem pričakovala, rekla ja. In ker smo imeli samo še tri dni časa, da načrtovane aktivnosti našega ŠD prijavimo na razpis za sofinanciranje športnih aktivnosti, ki ga razpisuje Občina Horjul, smo si seveda želeli prijaviti in predstaviti ta dogodek. Sedaj pa samo držimo pesti, da dobimo kakšen evro, ki bo omogočil, da organiziramo še boljše dogodke.

Tako, dogodek je prijavljen, lokacija izbrana, strokovni kader za dogodek potrjen, lepo vreme naročeno. Sedaj pa manjkaš samo še TI! Dogodek je namenjen vsem dekletom, najstnicam, mamicam, ženam, babicam … skratka vsem ženskam, ki imate rade zumbo in salso ali pa preprosto rade plešete, migate, uživate v glasbi in dobri družbi. Hkrati pa je tudi za vas: MOŠKE, ki bi se radi naučili začetnih korakov salse, imate radi hladno pivo, dobro družbo ali pa bi si radi samo spočili oči na plešočih dekletih. Naj bo to družinski dan, zato pripeljite tudi otroke. Igrala, travnik in krompirček bodo tam, mislim da so zanje dobitna kombinacija. Ni pomembno, iz kod ste, Vrzdenec, Ljubljana, Portorož, Maribor … Vzemite si popoldan zase, za svojo dušo, za druženje, čas za ples in dobro družbo.


PROGRAM:

16.00 – prihod obiskovalcev in aktivnih udeleženk

17.00 – ZUMBA za tiste, ki jo že poznajo (Sabina Supan)

17.30 – Odmor/osvežitev

17.50 – ZUMBA za začetnike (Kaj je Zumba?), predstavitev nove koreografije (Sabina Supan)

18.15 – Odmor/osvežitev

19.00 – SALSA za začetnike (Kaj je Salsa?), predstavitev začetnih korakov in koreografija

              (Domen in Saša, Cubana, Ljubljana)

20.00 – ŽUR in PLES z DJ-em (Aleš Sečnik)

 

Pridružite se nam, da v vzdušju plesa in glasbe zaključimo poletje!

 

Andreja Mrzlikar, tajnica in predsednica tekaške sekcije ŠD Vrzdenec

Oglejte si tudi