Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Prenova dvorane v športnem parku

Po sedemnajstih letih je prišel čas za menjavo ponjave oziroma ''strehe'' nad športno dvorano v športnem parku Horjul. Ponjava oziroma ''balon'' je dolgo časa dobro služil svojemu namenu, a zob časa ga je načel do te mere, da ga je bilo potrebno menjati zaradi varnosti in stroškov vzdrževanja.

Osnovna nosilna konstrukcija je ostala ista, so jo pa izvajalci nekoliko povišali zaradi preprečevanja zastajanja snega na strehi. Sedaj je celotna nadgradnja boljša in učinkovitejša tudi v smislu ogrevanja. Namesto enostranskega vpihovanja zraka, je sedaj izvedeno dvostransko vpihovanje, kar bistveno izboljšuje tudi samo izolativnost in preprečevanje nastajanja kondenza. Ob prenovi so zamenjali tudi celotno razsvetljavo in podlago. Kako gre sodelovanje med inline hokej klubom in občino (kot investitorjem) z roko v roki, dokazuje tudi to, da so hokejisti nove plošče, na katerih bodo sedaj trenirali in igrali, v celoti položili sami.
Investicijo je sicer skoraj v celoti pokrila občina Horjul, pri podlagi za igranje inline hokeja, pa je s sredstvi v višini polovičnega zneska pomagala fundaciji za šport. Na občini so tudi povedali, da bo tako rekoč nov športni objekt, namenjen za treninge in igranje inline hokeja, poleg tega pa bo primeren tudi za ostale dogodke. 
Župan Janko Prebil: ''Občina je s to investicijo dobila nov in sodobno opremljen večnamenski objekt. Z delom izvajalcev, podjetjem Loging Rent iz Novega mesta, smo tudi zelo zadovoljni. Dela so se začela 4. julija in končala v enem mesecu, pred tem pa smo uredil tudi vso potrebno dokumentacijo. Športnikom in vsem, ki bodo uporabljali te prenovljene prostore, želim veliko dobrih treningov in športnih uspehov. Občina s tem sledi svojemu razvojnemu načrtu. Kot sem večkrat dejal, smo morali najprej poskrbeti za osnovno infrastrukturo, sedaj pa smo začeli izdatneje vlagati tudi v šport.''

Besedilo in foto: Peter Kavčič

Oglejte si tudi