Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

Otroški Tek Kros Vrzdenec ponovno uspel nad pričakovanji

V soboto, 20. 5., so pri ŠD Vrzdenec poskrbeli za športno popoldne pri Gasilskem domu. Organizirali so Tek Kros Vrzdenec, ki so se ga udeležili otroci iz cele občine. Razdeljeni v starostne skupine so se pogumno zagnali po progi, ki je vodila čez gozdne in travniške površine ter čez mostiček.

Kljub nekoliko oblačnem in mokrem tednu je na Vrzdencu sonce prijetno pozdravilo vse male in malo večje tekače, ter jih pospremilo po razgibani progi.

Vsi so se uspešno in brez poškodb vrnili h Gasilskemu domu. Vseh 34 mladih tekačev se zaradi rahlo vlažnega terena ni preveč obremenjevalo, razdeljeni v starostne skupine so odtekli primerno dolgo progo. Predšolski otroci in prvošolci so se pomerili na 200 metrih, drugo- in tretješolci 400 metrih, četrto- in petošolci 600 metrih, šesto- in sedmošolci 800 metrih, dva osmošolca pa sta pretekla okroglih 1000 metrov. Vse nastopajoče je ob progi in v cilju bučno spodbujalo občinstvo tako, da je bilo vzdušje vrhunsko.

Po napornem, a hkrati vznemirljivem glavnem delu dogodka so imeli otroci priložnost svoje motorične in atletske spretnosti preizkusiti še na postavljenem poligonu. Ob druženju in igri so nato nestrpno pričakali zaslužene pice iz Gostilne Boter, ter se okrepčali po napornih preizkusih. Sledile so še podelitve nagrad za prve tri uvrščene v vsaki skupini:

-        200m: 1. Žiga Kogovšek, 2. Tara Langenvalter, 3. Maj Nagode

-        400m: 1. Mark Vrhovec, 2. Žan Bizjan, 3. Erik Nagode

-        600m: 1. Žiga Rožmanec, 2. Benjamin Zdešar, 3. Hana Resnik

-        800m: 1. Tarik Žvab, 2. Sara Kogovšek, 3. Gal Bizjan

-        1000m: 1. Mark Slovša, 2. Aljaž Rožmanec

Dan se je zaključil z ogledom risanke, manjkalo pa ni niti za filmski večer nepogrešljive pokovke. Dogodek je minil v pravem športnem duhu, tudi vreme je kljub rahlemu rosenju ostalo prijazno. Pri ŠD Vrzdenec verjamejo da je kros izvrstna dejavnost, ki otrokom prinaša številne koristi, saj poleg telesne pripravljenosti spodbuja še samozavest in disciplino ter ustvarja in krepi prijateljstva.

Naslednji dogodek, ki ga organizira ŠD Vrzdenec bo sledil koncu poletja, za 9.9. se pripravlja Bombastična plesna noč na Vrzdencu, ki ste jo do zdaj poznali pod imenom Zumbastična noč. Udeleženke so bile do zdaj predvsem ženske, dobra energija je bila vedno zagotovljena.

Športno društvo Vrzdenec se predstavlja s širokim naborom športnih dejavnosti, ki privabljajo tako otroke kot odrasle. Ostajajo promotorji zdravega in športnega življenjskega sloga ob dobri družbi, v katero prijazno vabijo vse občane.

Peter Kavčič

Foto: Arhiv ŠD Vrzdenec

Oglejte si tudi