Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
14°C
SOB.
24°C
11°C
Oceni objavo

Dinamiti vstopajo v novo leto neporaženi

Inline hokejisti so v najvišjem nivoju tekmovanja doslej ugnali vse tekmece in sezono 2023 začenjajo na vrhu. A čisto gladko vseeno ni šlo. Tu je poročilo z zadnjih tekmovanj.

V petek, 9. 12. 2022, sta se pomerili ekipi TNT-ja in Mufloni iz Tolmina. Tekma je bila polna preobratov. Začelo se je z vodstvom TNT-jevcev, nato so prevzeli pobudo Tolminci in nato ponovno naši Horjulci. A ni konec do zadnjega sodnikovega žvižga. Tako je bil rezultat vsega 3 minute pred koncem za dva zadetka v prid naši ekipi, nato pa je sledila nezbranost in so Tolminci v pičlih 22 sekundah dvakrat zadeli in iztržili podaljšek tekme. Ekipa TNT se je ponovno zbrala in tekmo odločila v 35. sekundi podaljška.

Isti dan se je tudi naša prva ekipa HK Dinamiti pomerila z ekipo iz Tolmina. Naši fantje so od prve minute naprej narekovali tempo in na koncu slavili z rezultatom 7:1.

Vsega teden dni kasneje je bil na sporedu zadnji tekmovalni krog v koledarskem letu 2022. Nasproti ekipe TNT-ja je stala Hrvaška ekipa IHK Karlovac katero naši igralci že zelo dobro poznajo. Horjulski hokejisti so v tekmo vstopili odločno in v prvem polčasu vodili z rezultatom 2:0, do konca tekme pa so obdržali moč in tako zanesljivo zmagali z rezultatom 4:2. 

Še isti večer so se pomerili tudi HK Dinamiti in novinci v ligi Flying Bulls. Naša ekipa je nastopila nekoliko okrnjena, vendar je bila še vedno prevelik zalogaj za novince, ki so tako morali priznati premoč našim igralcem.

Sledil je dvotedenski premor preko novoletnih praznikov, nato pa so se ekipe ponovno srečale in prekrižale palice v petek, 13. 1. 2023.

Ekipa TNT-ja se je pomerila z vedno neugodno ekipo iz Dolenjskih Toplic. Tekma je bila od prve minute naprej napeta, sledile so si priložnosti na obeh straneh. Tako so ob polčasu vodili naši z rezultatom 2:1, vendar to ni bilo dovolj za slavje, saj so pri nasprotni ekipi do konca tekme uspeli zadeti še dvakrat in tako domov odnesli vse 3 točke.

Uspešni so bili tudi HK Dinamiti, ki so se isti večer pomeri z večnim tekmecem HK Prevoje. Tekmo bi za Horjulce lahko opisali kot vraževerje petka trinajstega, tako zelo slabo je bilo. Naši fantje niso bili pravi in so tekmo začeli slabo ter ob polčasu že zgubljali z rezultatom 3:0. A horjulski hokejisti se ne predajo, kajne!? Ob polčasu je s strani trenerja Lončarja sledila šok terapija in tako so naši v drugi polčas vstopili kot prerojeni. Za izenačitev na 3:3 so potrebovali pičlih 10 min, do konca tekme pa samo še stopnjevali tempo in zmagali z rezultatom 5:7. Kar je najbolj razveseljivo je dejstvo, da HK Dinamiti Horjul neporaženi zasedajo 1. mesto na skupni lestvici najboljših inline hokejistov v Sloveniji, medtem ko ekipa TNT-ja zaseda 7. mesto.

V nedeljo, 22. 1. 2023, bo v Horjulski dvorani potekal tekmovalni dan mlajših selekcij. Med seboj se bodo pomerile kategorije U9, U11, U13 in U16. Kako bodo fantje opravili s konkurenco kakor tudi vse ostale aktualne informacije najdete na Instagram in Facebook profilu HK Dinamiti Horjul. Še vedno pa velja, da pridete spodbujat naše hokejiste na tekmovanja, saj veste kaj pravijo, da dobra publika pomaga kot bi imeli vsaj še enega igralca na igrišču.

Peter Kavčič

Foto: Arhiv HK Dinamiti

Oglejte si tudi