Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
14°C
JUTRI
23°C
13°C
Oceni objavo

Dinamiti ostajajo neporaženi, zelo dobri tudi najmlajši

Sezona inline hokeja je v polnem zamahu, vse tekmovalne selekcije se borijo za dobre rezultate in plošček pridno ''pospravljajo'' v mreže nasprotnikov. Takole uspešno so se borili s tekmeci v marcu in aprilu.

V soboto, 25. marca, so imeli najmlajši inline hokejisti na sporedu tekmovalni dan. Tokrat je turnir potekal na Lukovici pri Domžalah, kjer smo lahko spremljali naše fante v kategorijah U9, U11, U13 in U16. Naši mladi Dinamitki so se odlično odrezali na turnirju, še posebej pa gre pohvaliti ekipo U16, ki zaenkrat še ne pozna poraza in je sestavljena tudi iz igralcev iz starostne kategorije U13. Čeprav gre za kar nekaj let mlajše fante, se ti ne bojijo igrati proti veliko večjim igralcem. Mlade Dinamitke čaka ponovno srečanje s tekmeci v soboto, 15. 4., v Karlovcu na Hrvaškem.

TNT z mešanimi občutki

Nadaljevanje sezone za ekipo TNT-ja je bila vse prej kot lahko. V petek, 10. marca, sta se pomerili ekipi TNT in HK Žirafe. Srečanje so po spletu čudnih okoliščin dobili tekmeci, in sicer tako, da si je v zadnji sekundi rednega dela horjulska ekipa zabila gol sama in tako izgubila z rezultatom 5:6. 

Že teden dni kasneje je to ekipo, kjer se mladi kalijo in pripravljajo na članski hokej, čakal obračun proti močni ekipi HK Dolenjske Toplice. Lahko rečemo, da jih je tako nesrečen poraz proti Žirafam nekoliko potolkel in so tudi proti močnim Dolenskim Toplicam morali priznati premoč, saj so slednji tekmo močno zmagali z rezultatom 8:1. TNT-jevci so bili močno poklapani, saj so prikazali eno najslabših tekem v celotni sezoni. A tekem v marcu še ni bilo konec. Uspeli so se ''sestaviti'' in dvignili glave in so teden kasneje pokazali horjulsko moč in dobili tekmo proti ekipi IHK Mufloni z rezultatom 5:0. Sedaj jih čakata še 2 tekmi, obe pa bo treba dobiti, da bodo lahko napredovali v naslednji krog.

 

Dinamiti meljejo naprej!

Prav neverjetno formo pa kaže prva horjulska ekipa. Dinamiti z odličnimi predstavami v sezoni 2022/23 še ne poznajo poraza. V prvi tekmi drugega dela tekmovanja so se naši Dinamiti pomerili z novinci v ligi, ekipo Flying Buls. Tekma je bila ena izmed težjih, saj so nasprotniki postavili pravi bunker pred svojim golom, temu primeren ja bil tudi končni rezultat. Dinamiti so z veliki težavami prišli do zmage z 2:1.

Teden dni kasneje so se pomerili proti ekipi HK Prevoje, ki veljajo za večne horjulske rivale. Z odlično, borbeno in ekipno igro so naši Dinamiti zmagali s kar 10:1 in tako povsem nadigrali obrambo HK Prevoje.

Sledila je še tekma proti ekipi HK Brezovica, ki se je letos okrepila na vseh področjih. Naši Dinamiti so na tekmo odšli močno oslabljeni zaradi odsotnosti 5 ključnih igralcev, vendar je bila to samo dodatna motivacija, saj so tekmo dobili s 5:1 proti popolni postavi Brezovice.

Dinamite do konca drugega dela tekmovanja ločita še 2 tekmi, nato pa sledijo izločilni boji. Ekipa je prepričana, da gre letos do konca. Lepo vabljeni, da naše hokejiste spodbujate tudi na prihajajočih tekmah.

 

Peter Kavčič,  foto: HK Dinamiti Horjul.

 

Oglejte si tudi