Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Čar letošnjih živih jaslic v ZOO Rožman

Vrzdenec, 25., 26. in 27. december – Prav posebne in svojevrstne ter za prebivalce horjulske doline prav gotovo najbližje žive jaslice je ZOO Rožman skupaj z vaščani ter ljudmi dobre volje letos pripravil že petič zapored. Številnih obiskovalcev tudi tokrat ni razočaral, saj je jaslice močno povečal, v pripoved dodal še nekaj čarobnih slik in likov ter poskrbel za čudovite zvoke zvonov, ki so nagovarjali že na daleč.
Svetopisemska zgodba o božjem rojstvu, umeščena v prav poseben prostor – zasebni živalski vrt na prostem, vsako leto privabi lepo število obiskovalcev. Ker je bilo letos dogajanju izredno naklonjeno tudi vreme, si je svetopisemske prizore, v katerih ne sodelujejo le svetopisemski liki, pač pa tudi najrazličnejše živali, ogledalo izredno veliko ljudi. Njihovih spodbudnih besed in odzivov so bili posebej veseli vsi, ki so dogodek pripravljali in ga oblikovali. Letos so se še posebej potrudili ter sveti družini priskrbeli novo streho nad glavo. Mnogo truda je bilo vloženega v ureditev ribnika, ki je popolna novost v ZOO Rožman na Vrzdencu. V domovanju, kjer bodo kaj kmalu kapibare, sta si začasno mesto našla angela ter v soju luči spremljala dogajanje na nebu in morda iskala zvezdo severnico. Na poti do novorojenega pa je obiskovalce vseskozi spremljalo čudovito pritrkavanje zvonov, ki so živim jaslicam pridali posebno čarobnost.

Pastirčki, najmlajši igralci, so bili tudi tokrat najbolj prikupni liki, ki so se greli ob ognju ter pekli krompir, luščili fižol, robkali koruzo in se igrali s kozlički, eden pa je celo grel železo, ki ga je kasneje koval. Obiskovalci, ki so med ogledom bibličnih prizorov lahko pokukali tudi v domovanja nekaterih živali živalskega vrta, so največ pozornosti namenili medvedu Timu. Videti je bilo, da je resnično dobro okreval ter se dobro navadil tudi na obiskovalce, saj se je med obiskom mirno sprehajal po svoji kletki ter prijazno gledal skozi rešetke. Po končani krožni poti je sledila še postaja, od koder je dišalo po kuhanem vinu in čaju ter prostor, kjer so se obiskovalci lahko še nekaj časa zadržali ter poklepetali.


Svetlobno in glasbeno lepo izpopolnjena predstava o rojstvu Jezusa na Vrzdencu tudi po mnenju lastnika ZOO Rožman Jožeta Rožmanca počasi dobiva zares lepo podobo in, če bo vse, kot mora biti, bo stvar le še rastla in se širila, pravi. Ob tej priložnosti se zahvaljuje vsem gasilcem, vaščanom in prijateljem, ki so tudi letos priskočili na pomoč in pripomogli, da je dogodek pustil lep in doživet spomin na božično zgodbo, ki se je odvila v živalskem vrtu.

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi