Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Horjul spet gostil tekmovanje mažoretnih in twirling skupin

Horjul, 5. in 6. marec – Mažoretna in twirling skupina Prosvetnega društva Horjul je v začetku marca v športni dvorani pri Osnovni šoli Horjul ponovno gostila tekmovanje mažoretnih in twirling skupin iz vse Slovenije. Na parketu se je s tekmovalnimi točkami predstavilo preko 150 tekmovalk, za štirinajst od njih pa so domači navijači še posebej stiskali pesti in to ne zaman.
Sobotni tekmovalni dan je bil namenjen finaloma nižjih nivojev twirlinga, C1 in C2 v obveznem programu solo, in "dance twirlu" za 16. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Začetek je bil kot vselej slovesen. Zbrane tekmovalne ekipe iz Cerknice, Jesenic, Komende, Kranja Lenarta, Ljubljane, Logatca, Lucije, Nove Gorice, Pernice, Prvačine, Solkana in Horjula so najprej prijazno pozdravili gostje. Prijetno dobrodošlico v Horjulu je zbranim v imenu gostiteljev zaželela Zdenka Troha. Pozdravil jih je tudi podžupan Ladislav Prebil, ki jim je zaželel dobrega počutja, predsednica Mažoretne in twirling zveze Slovenije Nada Skuk pa je vsem tekmovalkam zaželela dobre in uspešne nastope, saj zanje trenirajo in vadijo vse leto. Nagovorom so sledile slovenska in evropska himna ter zaprisega tekmovalk in sedemčlanske sodniške ekipe. Ta je imela to pot posebej težko delo, saj je morala oceniti kar 109 tekmovalk nižjega nivoja.
Dan se je zaključil s podelitvijo medalj najboljšim tekmovalkam v kategorijah C1 in C2. Med horjulskimi dekleti je v kategoriji solo C1 svoje znanje in srečo preizkusilo 47 tekmovalk, za svoje nastope pa so zlato prejele Vlasta Čadež za 1. mesto, Iza Končan za 2. mesto, Neža Prosen za 5. mesto, Jona Čadež za 6. mesto, Eva Žakelj pa je za 15. mesto prejela srebrna medaljo. V kategoriji Dance Twirl 1 je med Horjulkami zlato osvojila Klara Mazi za 4. mesto, Neža Prosen si je za 10. mesto priborila srebrno medaljo, ostala dekleta pa so prejela bronaste medalje, in sicer Amina Mujić, Eva Žakelj, Tajda Černigoj, Tereza Burjek in Tinkara Grdadolnik.

Drugi del predtekmovanja, v nedeljo, si je bilo mogoče ogledati četrtfinale in polfinale za Freestyle – prosti program – na nižjem nivoju C3 in polfinale Freestyle na višjem nivoju B junior ter polfinale za kategorije SOLO, prav tako za nižji nivo C3 in višji nivo B. Tokrat se je na parketu pred tričlansko sodniško komisijo zvrstilo 55 tekmovalk iz 11 ekip. Tokrat je dve horjulski dekleti spremljala smola, saj sta Laura Burjak v kategoriji Freestyle C3 in Pia Kavčič v kategoriji Freestyle B le za las zgrešili uvrstitev na državno prvenstvo. Evi Logar pa se je s sedmim mestom uspelo uvrstiti na 16. Odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije.

Vzorno izvedenemu predtekmovanju za 16. državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je bilo predvsem rezultat odličnega sodelovanja organizatorjev MTS PD Horjul, MTZS ter številnih prostovoljcev, bo konec aprila sledilo državno tekmovanje v Kranju. Tja pa potujejo poleg Eve Logar še najmlajše predstavnice, ki bodo poskušale po svojim najboljših močeh pokazati svoje znanje v osnovnem korakanju, ter dve mali in ena velika skupina predstavnic MTS PD Horjul. Želimo jim srečo.



Nadja Prosen Verbič
foto: npv, arhiv MZS Horjul

 

Oglejte si tudi