Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
10°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Mesec december v našem vrtcu

Pogled proti gozdu nas že spominja na bližajočo se pomlad. Veselimo se je že, sprašujemo pa se, kje se zadržuje zima s snegom in svojimi čudovitimi čari. Se kolo časa vrti v napačno smer oziroma se vrti prehitro? Pa vendar nam je bilo v decembrskih dneh podarjenih kar nekaj čudovitih dni s soncem, ivjem in slano.

Zadnji mesec v letu so zimske dejavnosti nadomestile ustvarjalne delavnice, v katerih so otroci skupaj s starši izdelovali voščilnice, okraske za smrečico in druge uporabne izdelke. Tako kot vsako leto se je delavnic udeležila večina staršev. Otroci so ob skupnem ustvarjanju uživali ter spoznavali pomen sodelovanja in dobrega počutja ob druženju z odraslimi v vrtcu.

Tudi brez gledaliških predstav v tem času ne gre. Obiskalo nas je gledališče Fru-Fru s predstavo Krtek Zlatko. Na lep jesenski dan je krtek Zlatko pokukal iz krtine, pa mu je na glavo priletela potička neprijetnega vonja. Na vsak način je hotel izvedeti, kako se je ta potička znašla na njegovi glavi. Iskal je krivca in ga našel. Kuža brez gospodarja mu jo je spustil na glavo. Ta zgodbica nas je seznanila s pravilom, da sodijo kužki na vrvico in da je treba za njimi pobirati potičke.

Obiskali so nas koledniki iz šole in nam z glasbo in petjem zaželeli vse dobro v novem letu. Otroke je glas inštrumentov spodbudil k pozibavanju, petju in plesu. S koledniki je prišel težko pričakovani dedek Mraz. Stari mož s sivo brado in kučmo na glavi je obiskal vsako skupino. V darila na saneh so bile uprte oči čakajočih otrok. Po obdarovanju je dedek Mraz z otroki poklepetal in z njimi zapel. Ostani zdrav, dedek Mraz, saj moraš v naslednjih letih obiskati in obdarovati še veliko otrok!

 

Vanja Šubic

Oglejte si tudi