Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Stara športna oprema znova v uporabi

Horjul, 12. junij – V stari telovadnici Osnovne šole Horjul je potekala javna dražba, na kateri se je po simbolni ceni dalo kupiti staro, a kljub temu uporabno športno opremo in orodje.
Odziv je bil presenetljiv in nadvse zadovoljiv, se strinjata organizatorja javne dražbe – Osnovna šola Horjul in Občina Horjul. Udeležilo se je je namreč lepo število predvsem mladih družin, ki bodo svojim otrokom tako popestrile počitniške dni. Vrvi in plezalne lestve prav gotovo že bingljajo z dreves in čakajo na plezalske navdušence, tudi letveniki ali ribstoli, za katere je bilo povpraševanje največje, so morda že nameščeni v domovanjih horjulskih otrok. Poleg omenjenega pa je ponudniku uspelo v promet spraviti še rokometne gole, koše za košarko, mini trampolin in mizo za namizni tenis ter še nekaj uporabnih kosov športnega orodja, ki danes najverjetneje znova služi svojemu namenu in tako zabava športne navdušence, najsibo otroke ali njihove starše. Tudi Razvojno društvo Urh iz Podolnice obeta, da bo podarjeno športno opremo koristno uporabil za  športne dejavnosti, ki se odvijajo v vasi in so vselej odprte za vse prijatelje športa in dober volje.

Stara telovadnica pa je tako dodobra izpraznjena in bo kaj kmalu pripravljena, da vanjo stopijo izvajalci ter jo popolnoma preoblikujejo. Če bo vse potekalo po načrtih, bo horjulska osnovna šola že naslednjo jesen bogatejša za štiri nove učilnice za predmetni pouk ter učilnico za tehnični pouk, v prihodnje pa bo tam stala tudi nova šolska knjižnica.

Ker se bo tudi denar, ki so ga zbrali na javni dražbi, porabil za nakup opreme v novih prostorih, se ravnatelj zahvaljuje vsem, ki so se dogodka udeležili in s seboj domov odnesli kak uporaben del stare opreme ter tako prispevali delček k novi opremi.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi